Kmetija: nov začetek dobila zmagovalko

FOTO: Jezična Zara sprva vodila, odločilo pa je znanje

K.A.
17. 12. 2016, 22.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tretji sezoni resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek je zmago osvojila Adriana in s tem domov odšla bogatejša za 50 tisoč evrov.

Marko Vavpotič/M24.si
Adriani je uspelo premagati vse izzive in osvojiti zmago.

V tretji sezoni so bili tekmovalci izpostavljeni verjetno najbolj težkim razmeram do zdaj, do finala se je uspelo prebiti Zari, Matjažu, Adriani in Maticu. Matic je v finale prišel s pomočjo glasovanja, zanj pa je bil odločilen glas Klavdije, ki mu je tako omogočila, da se je znova vrnil v boj za 50 tisoč evrov. Matic je bil po bolečem porazu v areni, znova nazaj v igri, uvrstitev v finale pa so mu iskreno privoščili tudi ostali trije finalisti.

Marko Vavpotič/M24.si
V finale so se uvrstili Adriana, Matjaž, Zara in Matic.

A na vrhu je bilo mesto rezervirano le za enega. Po koncu glasovanja gledalcev se je neposredno v superfinale uvrstila Zara. Matic in Adriana sta se morala za superfinale pomeriti v prenašanju skrinje. Že na samem začetku pa so se gledalci odločili, da domov pošljejo Matjaža, ki je bil po takšnem rezultatu izjemno razočaran, a je priznal, da se zaradi šova ne bi nikoli spreminjal in igral vlogo nekoga drugega.

Marko Vavpotič/M24.si
Matjaž je bil izjemno razočaran in ves čas na robu solz.

Za superfinale sta se v prenašanju skrinje pomerila Matic in Adriana. Bolj spretna je bila na koncu Adriana, ki je prva prenesla skrinjo na cilj, sestavila hodulje in se v njih sprehodila do superfinala. Finale je bilo tako prvič povsem žensko obarvano, Zari pa se je izpolnila želja, da bi se za zmago pomerila z žensko.

Marko Vavpotič/M24.si
Takole si je Adriana priborila mesto v superfinalu.

Leteča palica Zari

Dekleti sta se najprej pomerili v igri spretnosti. Iz soda je letela palica, napetost v areni je naraščala, za zmago pa je bilo potrebno petkrat ujeti palico. Bolj hitra in zbrana je bila Zara, ki je bila tako po prvem preizkusu rahlo bližje 50 tisočakom.

Žaganje tramov Adriani

Napetost v areni je naraščala. Zara je bila vse bližje zmagi, Adriana pa je upala, da po igri moči le ne bo še vsega konec. In uspelo ji je. Naporna igra žaganja tramov je obema pobrala veliko moči, na koncu je bila močnejša in bolj zagrizena Adriana, ki je prva prežagala tramove in tako izenačila finalni dvoboj.

Marko Vavpotič/M24
Zdi se ji, da bi si morali gledalci še enkrat pogledati žaganje tramov.

Odločilno je bilo znanje

Sledila je še zadnja preizkušnja. Dekleti sta bili že precej na koncu z močmi in živci. V zadnji igri sta se dekleti pomerili v znanju. Bolje je šlo Adriani, ki je hitro nabirala točke in se na koncu veselila zmage in domov odšla bogatejša za kar 50 tisočakov. Zara, ki je v šovu večkrat pokazala, da ima zelo oster jezik, tako ni uresničila svojih besed, ko je v eni od oddaj napovedala, da bo vse razbila kot "piksne", na koncu je bilo za zmago vendarle odločilno znanje. 

 "Nekaj si bom privoščila zase, za družino in prijatelje, nekaj pa bo vzela hiša," je povedala po zmagi presrečna Adriana in dodala: "Lažji začetek bo!"

Marko Vavpotič/M24.si

Izbrala je Senada

V finalni oddaji je ena izmed gledalk dobila priložnost, da se pomeri s tekmovalcev iz šova. Maja iz Postojne si je za igro "zagrizi me" izbrala Senada, ker se ji je zdel v šovu najbolj simpatičen. V treh minutah, koliko je trajal igra, sta morala z zobmi čim več jabolk prenesti v košaro. Naloga je šla precej bolje od rok Senadu, ki pa je se odločil, da končno nagrado 500 evrov podeli z Majo in tako sta vsak prejela po 250 evrov.

Marko Vavpotič/M24.si
Senad je bil bolj spreten pri prenašanju jabolk.

Na Zaplani v znamenju neizpolnjenih nalog

Letošnjo sezono Kmetije: Nov začetek je zaznamovalo predvsem veliko število neopravljenih nalog, veliko je bilo tudi takšnih, ki so bile zelo slabo opravljene. Tekmovalci so se velikokrat izgovarjali na zdravstvene težave. S posestva so jim večkrat ušle živali, kot vsakokrat pa tudi letos ni manjkalo smeha, pa tudi solz in hudih prepirov.