Bijelo dugme

Željko Bebek o Goranu Bregoviću z nič kaj lepimi besedami

K.A.
6. 12. 2016, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vse se zdi, da so odnosi dveh legendarnih glasbenikov še vedno bolj kot ne hladni.

Arhiv Svet24
Bregović se zaveda, da je imel srečo, da v mladosti ni staknil še kaj hujšega kot le sramne uši.

Legendarni Željko Bebek je še enkrat spregovoril o odnosu z Goranom Bregovićem, s katerim je nekoč sodeloval v skupini Bijelo dugme. "Že leta s to zgodbo nimam nič skupnega. Leta 2005 sem užival na Hipodromu, na Maksimirju in v Sarajevu, po teh treh koncertih pa me ni nič več zanimalo. Imam svojo kariero in svojo pot, v tej skupini pa sebe ne vidim več," je brez dlake na jeziku povedal za srbski Blic.

Bebek je prepričan, da je skupina Bijelo dugme nekoč urbanizirala ruralno Jugoslavijo, danes pa temu ni več tako. "Bregović ima zdaj neko drugo vizijo glasbe, sedaj bolj ali manj dela narodno glasbo. Verjamem, da je s tem uspel, a jaz sebe ne vidim v tem melosu. To je njegova pot, meni pa je že malo dolgočasno, da še naprej govorim o Goranu," je bil iskren.

Še bolj iskren pa je bil, ko je spregovoril o svojem trenutnem odnosu z Bregovićem. "Mislim, da vsi vse vedo o mojem odnosu z Goranom. Nikoli nisva bila dobra prijatelja, a sva bila odlična sodelavca. V nekem trenutku so se najine poti razšle, da bi se potem leta 2005 znova združila. Imeli smo te tri koncerte in to je bilo zame to. Po koncu teh koncertov je bilo vse spet tako, kot pred njimi. Tako kot mene ne zanima Bregović, tako tudi jaz ne zanimam njega," je še dodal.

Arhiv Svet24
Željko Bebek