Survivor

Sara je v šovu hirala!

b.p.
28. 10. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

29-letna Ljubljančanka Sara Dolžan je zadnja izpadla tekmovalka šova Survivor, hkrati pa je prva, ki po izgnanstvu iz Survivorja ni odšla domov, ampak bo prisotna na vseh plemenskih svetih, saj bo odločala kot porotnica.

Pop TV
Sara pravi, da je ena od tistih iz šova, ki nimajo nobene zamere do nikogar, saj je izpadla po svoji volji.

Vam je bolj všeč, da ste bili izločeni z bojem, ali bi bili raje izglasovani?

Moram reči, da mi je lažje, ker sem bila izločena tako, da sem izgubila igro, in igro sem izgubila namenoma, ker žal nisem ne znala ne mogla naprej. Razočaranje, da nisem prišla v združitev, je bilo preveliko.

Pop TV
Sara pravi, da si bo Survivor najbolj zapomnila po prijateljstvu s Tejo P., te izkušnje ne bo nikoli pozabila.

Sara, ste borka po duši in srcu, a vseeno se nam je zdelo, da ste na koncu obupali ...

Nisem obupala, bila sem zelo razočarana in prvič nisem vedela, kako naprej. Preprosto sem si rekla, da ni več vredno, glede na svoje zdravstveno stanje in počutje glede riža.

Vam je bilo všeč, da ste kot prvi postali porotnica?

To je dvorezni meč. Žalostna sem bila, ker je to pomenilo konec igre zame, a hkrati sem jaz prva, ki lahko spremljam dogajanje in potem vsem izpadlim, ki so na otoku izgnanih in nato pridejo k meni v poroto, povem, kaj sem slišala in videla. To pomeni, imam zelo velik vpliv na to, kar se dogaja zunaj.

Kakšni bodo vaši parametri za odločanje?

Za zmagovalca imam tri kriterije – koliko je doprinesel k plemenu in kako se je znašel v življenju na otoku, koliko je pripomogel v igrah ter kakšen človek je oziroma kako se posledično razume z mano. 

V petek smo videli, da vam je Ines zamerila izdajstvo Luke. Sta že zakopali bojno sekiro?

Mislim, da to ni zamera. Že pred oddajo smo se večkrat videli in tudi take stvari predebatirali, tako da lahko rečem, da zamer med nama ni. Nekih sekir ni treba zakopati, bi nam pa na otoku prav prišle ... ha ha ha.

S kom pa se videvate in družite?

Zase lahko rečem, da sem ena od tistih iz šova, ki nimamo nobene zamere do nikogar – zato ker sem izpadla po svoji volji. Mislim, da mi je tako lažje poklicati kogarkoli na kavo, družili smo se že skoraj vsi, so pa nekateri, ki se sami temu izogibajo, da se vidimo.

Zdi se nam, da ste v oddaji močno shujšali. Na zadnjih posnetkih ste bili videti zares vitki. Koliko je kazala tehtnica pred šovom in po šovu?

Hiranje je bilo veliko predvsem pri meni, saj sem zavračala riž, tako da je tehtnica pred začetkom kazala 64 kilogramov, in ko sem izpadla, 52 kilogramov. Razlika je bila kar 12 kilogramov.

Nekateri tekmovalci so nam dejali, da so po prihodu v Slovenijo videli samo hrano. Je bilo tako tudi pri vas?

Seveda, drugega kot hrane ne vidiš in samo o tem sanjaš. Zato pa imam spet 64 kilogramov in na to sem ponosna, namreč, vedno si rečem: to je zato, ker imam kaj jesti in ker lahko.

Kaj vam je bilo najtežje v šovu?

Najtežje so bile poškodbe in bolezni, največje razočaranje pa združitev.