Tragična nesreča

Poslovil se je igralec, ki je ustrelil sina Brucea Leeja

J.P.
27. 10. 2016, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Med snemanjem filma Vran je tragično preminil Brandon Lee. Pred dnevi pa se je poslovil še njegov soigralec Michael Massee, ki ga je pomotoma ubil.

Profimedia
Michael Massee tragičnega dogodka ni prebolel.

Michael Massee, ki je v filmu Vran iz leta 1994 upodobil Funboyja, je umrl 20. oktobra. Imel je 61 let.

Leta 1993 je Massee na snemanju filma Brandona Leeja, sina slovitega Brucea Leeja, nehote pokončal.

Ni mu bilo pomoči

Med snemanjem ene od scen je nekdo sprožil pištolo, ki so jo uporabljali; v njej je bila krogla, ki je sicer bila prazna, torej brez smodniške polnitve, a z netliko, ki pomotoma ni bila odstranjena. Zaradi netlike, ki je bila še vedno na mestu, je bila sila dovoljšna, da je kroglo poslala v cev, kjer se je zataknila. Česar pa nihče ni opazil oziroma ni prepoznal težave, ki jo je v cevi zataknjena krogla predstavljala.

V svojem življenju je zaigral v 80 filmskih in televizijskih vlogah. Za seboj je pustil ženo Ellen Massee in dva otroka.

Za snemanje usodne scene so nato vstavili slepe naboje s smodniško polnitvijo in netliko, a brez krogle. Kar pomeni, da je mogoče sprožiti pištolo brez nevarnosti, da bi iz nje poletel projektil. A ker je bila v cevi že ujeta krogla praznega naboja, je iz .44 Magnuma poletela s praktično enako silo, kot pa bi, če bi bil v njej dejanski naboj. Brandonu Leeju ni bilo več pomoči.

Filma si ni ogledal

Massee si filma nikoli ni ogledal – v intervjuju leta 2005 je dejal, da dogodka ne bo nikoli prebolel.