Survivor

Katja Sešel: Neskočno sem pogrešala svoje dekle

b.p.
13. 10. 2016, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Triindvajsetletna študentka iz Velenja je zadnja izpadla tekmovalka iz šova Survivor. Dobrovoljna škorpijonka nam je zaupala, da je po prihodu domov najprej sledilo neskončno objemanje dekleta Nine.

Pop TV
Takoj po prihodu na otok jo je močno opeklo po ramenih in rokah. »Moje roke so bile živo rdeče in otečene.«

Ali ste bili presenečeni, ko ste izpadli? 

Po eni strani sem bila vesela, ker sem vedela, da se bom po izpadu vrnila k svojemu dekletu, po drugi strani pa mi je bilo težko zapustiti sotekmovalce, ker smo vse survivorske dni preživeli skupaj.

Katja pravi, da ji je bilo težko manevrirati med nepoznanimi ljudmi, še težje pa se ji je bilo bojevati sama s seboj.

Kakšni so spomini na Survivorja? 

Celotna izkušnja preizkušanja v igrah in spoznavanja sotekmovalcev je bila fenomenalna. Bilo pa je tudi težko, ker je to moj prvi resničnosti šov in nekako ne veš, kam se prijavljaš. Težko je bilo manevrirati med nepoznanimi ljudmi, a je bilo vsekakor še težje bojevati se sam s seboj. Težje, kot sem si predstavljala. Ravno tukaj je pri meni počilo.

Ste imeli še kakšne zdravstvene težave?

Takoj po prihodu na otok me je močno opeklo po ramenih in rokah. Moje roke so bile živo rdeče in otečene. Podcenjevala sem moč sonca in nisem oblekla majice z rokavi. Posledica so bile opekline in s tem povezane rane. Ko sem prestopila v pleme Tala, pa sem dobila prebavne motnje, ki niso hotele ponehati do mojega prihoda v Slovenijo.

Pop TV
Pravi, da je na Filipinih dobila veliko lekcijo, da imamo dejansko v Sloveniji in doma »polno rit vsega«.

Ste s Filipinov odnesli kakšen nauk?

Veliko lekcijo sem dobila, da imamo dejansko v Sloveniji in doma »polno rit vsega«. Kar zadeva udobje, lakoto in ne vem še kaj luksuznega, ima to zdaj zame popolnoma drugačen pomen.

Kakšen je bil prihod v Slovenijo?

Najprej sem objela svojo Nino, ker je bila ona res edina, ki mi je na otoku manjkala. Predvsem v smislu, da me malce spodbudi in ponudi oporo. Naslednja stvar pa so bile čokoladice in hrana.

Ena od redkih Slovenk ste, ki javno priznavate svojo istospolno zvezo ...

Ne vem, zakaj bi kdorkoli moral to skrivati. Dejstvo je, da je to osebno življenje in tudi jaz ga živim tako. Normalno in brez kakšnih posebnosti, tako da to je v mojem pogledu enako, kot če bi mlad heteroseksualni par vprašali, kako to, da se je odločil za javno izpostavljanje svoje zveze. Dejansko ni javno, samo tako živiš.

"V mojem pogledu je enako, kot če bi mlad heteroseksualni par vprašali, kako to, da se je odločil za javno izpostavljanje svoje zveze."

Ste že bili ali boste zdaj aktivni pri podpori gejevsko-lezbične skupnosti?

Pri kampanjah in paradah še nisem sodelovala, vendar si v prihodnje želim.

Pa boste svojo prepoznavnost poskušali uporabiti tudi za to »politično« smer oziroma podporo?

Seveda lahko. Treba je začeti spreminjati mnenja ljudi, ker se le malokdo zaveda, kakšne uničujoče posledice lahko ima kakšen negativen komentar na to temo. V Sloveniji je še premalo podpore skupnosti LGBTIQ.

Kdo je vaš favorit?

Zmago privoščim vsakomur, vendar še posebej navijam za Simono, ker sem že po prvem vtisu dobila nekakšno pozitivno vibracijo od nje, in to je bilo takrat zame dovolj. Utegne pa presenetiti tudi kakšen fant. Bomo videli.