Grenke izkušnje

Brutalno oropani slovenski zvezdniki

bp
5. 10. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Rop resničnostne zvezdnice Kim Kardashian West, ki so jo v noči na ponedeljek sredi Pariza oropali s pištolo na glavi, odmeva po vseh svetovnih medijih. Podobno usodo kot Kim pa je pred leti pri nas doživela zdajšnja direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj.

Šimen Zupančič
Do Ljerke Bizilj sta sredi urbanih Kosez pristopila dva moška, ji na vrat prislonila nož in zahtevala, naj jima izroči ključ od avta.

Ljerka Bizilj ni edina slovenska estradnica, ki so jo oropali, je pa na prvem mestu najbolj dramatičnih slovenskih zvezdniških ropov.

Šokantna novica, ki je v trenutku zajela ves svet, še danes odmeva na vsakem koraku. Zvezdnico Kim Kardashian West so v noči na ponedeljek v moževem apartmaju v pariškem hotelu Pourtalès zadrževali oboroženi moški. Dva roparja sta prestrašeni Kim na glavo prislonila pištolo in jo zvezala za noge in roke, nato pa ji pobrala za več milijonov evrov nakita. Nedvomno je to šok, ki ga Kim ne bo pozabila, saj je menda v solzah prosila za svoje življenje jih moledovala, naj jo pustita živeti, ker ima doma dva otroka.

Ob tem tragičnem dogodku, ki je šokiral svetovno javnost, se je za trenutek zamislila tudi direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilij.

Držali so ji nož na vratu

Ljerka je namreč pred leti doživela nekaj podobnega kot Kim, česar ne bo nikoli pozabila. Ob Koseškem bajerju, sredi urbanih Kosez v Ljubljani, sta do Ljerke, ki je bila takrat še televizijska urednica, pristopila dva moška, ji na vrat prislonila nož in zahtevala, naj jima izroči ključ od avta, kar je tudi storila, nato pa sta se roparja odpeljala neznano kam.

Profimedia
Resničnostna zvezdnica Kim Kardashian West je srečna, da je po grozljivem ropu sploh še živa!

Ljerka je bila ob dogodku seveda pretresena in tako kot Kim, ki se je že umaknila z družbenih omrežij, se je tudi sama raje zavila v molk in še danes ob spominu na to čuti zelo grenak priokus. Ljerka izkušnja ni edina, je pa glede na grozljivost dogodka zagotovo na prvem mestu lestvice slovenskih estradnikov, ki so jih oropali, saj so ji na vratu držali nož.

Oropani slovenski zvezdniki

Ob tragičnem dogodku, ki ga je doživela Kim Kardashian West, smo pobrskali po arhivu domačih zvezdnikov, ki so jih tako ali drugače oropali. Med njimi so tudi pevka Helena Blagne, pevec Domen Kumer, pevec Lado Leskovar in drugi, ki so jo na srečo odnesli brez hujših travm.