Vinarski jubilej

FOTO: Brike v mestu slavile okrogli jubilej

b.p.
2. 9. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Ljubljanskem gradu so že 10. leto zapored slavile ženske iz vsega slovenskega vinskega sveta, na dogodek Brike v mestu so jim prišli čestitat tudi številni znani obrazi.

mare vavpotič
Združenje Ženske in vino Slovenija je z dogodkom Brike v mestu slavilo okroglih deset let delovanja.

Le kdo lahko bolj očarljivo in elegantno ponudi vino, kot zna to le ženska. Recept za uspeh zgodbe Women & Wine oziroma Brike v mestu, ki že deseto leto diha v organizaciji Združenja Ženske in vino Slovenija, so predvsem odlične ženske vinarke. Brike v mestu je zamisel promocije vina, ki je nežna in manj obremenjena, polna nove energije.

mare vavpotič
Pevka Anika Horvat je goste razveselila s svojim nastopom, voditelj Nejc Simšič pa je povezoval program.

Kot je lani poudaril Aleš Kristančič, Brike niso zgolj gospodinje, ampak za vsakim uspešnim moškim stoji tudi uspešna ženska. Pomagajo v vinogradu in v kleti, so tudi tržnice in dobesedno podpirajo tri kantone briške domačije. Brike že deset let osvajajo ljudi s svojo preprostostjo, simpatičnostjo in srčnostjo ter seveda z izvrstnimi slovenskimi vini.

»Bogat in srečen človek je tisti, ki daje. In Brike rade združujemo užitek do pitja izvrstnih briških vin z občutkom topline, ki srce napolni takrat, ko pomagamo sočloveku. Tudi letos smo se zbrale v imenu dobrodelnosti in tokrat pomoč ponudile projektu Punčke iz cunj Unicefa Slovenije,« je povedala Petra Rutar, predsednica Združenja Ženske in vino Slovenija, ki je poleg priznanj Majdi Kuzma, Amandi Vujadinović in Lilijani Kastelic podelilo tudi slovenskega vinskega oskarja za žensko desetletja, in sicer Ingrid Mahnič iz Dragonje v slovenski Istri, ki je tudi predsednica Istrskih vinarjev in že leta usmerja projekt Vinske kraljice slovenske Istre.