Kmetija: Nov začetek

To so pravila, ki bodo veljala na posestvu šova!

bp
2. 9. 2016, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nova sezona šova Kmetija: Nov začetek prinaša nekaj novih pravil, ki se jih bodo morali na posestvu držati tekmovalci. Vse kaže, da bodo tekmovalci morali spati v različno udobnih posteljah.

Planet tv
Po prihodu na posestvo so si tekmovalci nekoliko ogledali bližnjo okolico in spoznali, da jim bo na posestvu težje, kot so si predstavljali.

Pred selitvijo v hišo je voditeljica Jasna Kuljaj tekmovalcem prebrala pravila, ki bodo veljala na posestvu. Vladar je absolutni vodja, ki je odgovoren za življenje na kmetiji. Vladar in pribočniki razpolagajo s celotnim posestvom, vse pripada njim. Živijo in prenočujejo v spodnjem delu hiše. Prepovedano jim je vsakršno delo na kmetiji. Vladar in pribočniki imajo vsa pooblastila, da kmete kaznujejo in nagrajujejo. Kmetje morajo nositi uniforme in delati, kar se jim ukaže. Nimajo pravice vstopati v spodnji del hiše, razen če jih vladar ne pokliče k opravilom. Vse, kar kmetje izdelajo, pridelajo, prejmejo ali najdejo, morajo predati vladarju, ki odloči, ali in kolikšen del jim pripada.

Kruto spoznanje

Po prihodu na posestvo so si tekmovalci nekoliko ogledali bližnjo okolico. Z videnim niso bili pretirano zadovoljni. Spoznali so, da jim bo na posestvu težje, kot so si predstavljali. Tekmovalci so se sicer pripravili, da jih na posestvu čakajo težke razmere in da bodo živeli v pomanjkanju, vseeno pa jih je zelo zanimalo, kaj jih čaka v vrtu in ali jim bo ta nudil dovolj, da jim ne bo treba trpeti lakote. Kaj kmalu so spoznali, da je vrt zelo skromen in da tam vsekakor ne bo dovolj hrane za šestnajst lačnih ust. Težava je tudi v tem, da nekatere vrtnine sploh še niso dovolj zrele za uporabo, spet drugih pa tekmovalci niti ne poznajo in zato ne vedo, kako bi jih lahko uporabili.