NOVA SEZONA

V kuhinji se vedno nasmejimo do solz

bp
27. 8. 2016, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljena pevka in voditeljica Katarina Mala je po dolgem dopustu že začela snemanje nove sezone oddaje Glej, kdo kuha. Ujeli smo jo na enem od snemanj, kjer ne manjka smeha, dobre hrane in zabavnih vragolij. V pogovoru nam je zaupala novosti sezone in tudi, kaj se bo zgodilo z njeno glasbeno kariero.

Planet TV
Čeprav je polno zasedena z materinstvom in vodenjem oddaje Glej, kdo kuha, Katarina Mala svojo novo pesem napoveduje že v kratkem.

Vrnili ste se s kar šesttedenskega dopusta po Grčiji. Na kratko, kako je bilo? Kateri dogodek bi še posebej izpostavili? 
Imeli smo se odlično, prav tako, kot je bilo zamišljeno. Vse poti so potekale brez težav in vedno s kakšno prav tipično grško anekdoto. Najbolj poseben večer našega popotovanja pa je bilo seveda praznovanje rojstnega dne mojega Roberta, saj se nas je na Kreti za to priložnost zbralo skoraj 40. Sama sem našla lokalne glasbenike, s katerimi smo na hitro pripravili repertoar in konkreten koncert. Imeli smo fantastičen in nepozaben večer. Predstavljajte si, da nastopaš s popolnoma novimi glasbeniki, s katerimi najdeš neko skupno energijo, na tvojo glasbo pa plešejo in pojejo čisto vsi, celo natakarji in kuharice so prišli iz kuhinje. (smeh)
 
Dvainštirideset dni je veliko za oddih. Predvidevam, da ste se zares spočili in si nabrali novih moči za nove projekte? 
Ne vem, če bi takemu potovanju rekla absoluten počitek. Skakanje za enoletnikom, ki ga zanima vse, zna biti v hudi vročini precej naporno. Tako zanj kot za vse ostale. Ampak pritoževati se ne morem, Lukas je bil vedno dobre volje, predvsem pa popolnoma zdrav. To je na takih poteh veliko vredno in z Robertom sva uživala te skupne trenutke, čeprav zna postati Grčija po dolgem času zelo naporna. Zakaj, vam lahko povem v čisto ločenem intervjuju. O novih projektih pa sem razmišljala ves čas in bila že tudi na vezi z vsemi vključenimi. Sama namreč trdim, da se pri mojem delu nikakor ne sme zaspati. 
 
Prihodnji teden se vračata z novo sezono kuharske oddaje Glej, kdo kuha na Planet TV. Snemati ste že začeli, kajne? 
Smo, smo in vse poteka res na visoki ravni, da o fantastični energiji naše ekipe sploh ne govorim. V moji kuhinji se vedno nasmejimo do solz, humorja nikoli ne zmanjka, otroci pa me seveda iz oddaje v oddajo bolj presenečajo. Tudi naši zvezdniški pomočniki so pomemben element oddaje, v kateri je vedno zagotovljeno dovolj smeha, zabave, a hkrati tudi poučnih nasvetov in zanimivih gastronomskih mojstrovin. Verjemite mi, jedi, ki jih pripravljamo v Glej, kdo kuha, včasih sežejo do »restavracijskega« nivoja. 

Katarina Mala, voditeljica:

Nimam te sreče, da bi vse prišlo naravno, zato moram, ker med oddajami vse pojem, seveda na svojih treningih z osebno trenerko kar precej oddelati. 


In vaš komentar na številne otroške kuharje, ki so blesteli v oddaji. Smo kuharski narod ali …?

Vsekakor. In to vedno bolj. Ravno kuharski šovi so pripomogli k temu, da danes že otroci zelo radi poprimejo za kuhalnico in se lotijo kuhanja. Predvsem pa me veseli, da najdemo v moji kuhinji tudi marsikaterega fanta, ki ima kuharske ambicije in se želi na tem nivoju tudi izobraževati. 

Kaj bo v novi sezoni drugače? 
Predvsem bomo imeli veliko nagrad. Še več. Tokrat nihče ne bo odšel domov praznih rok, niti poraženci ne. Največja novost pa je zagotovo naš drugi chef, torej naš novi strokovnjak na kulinaričnem področju, to je maestro Anže Gombač, ki je v primerjavi z menoj ogromen. Med nama je skoraj 50 centimetrov višinske razlike in verjemite mi, da imamo pri postavljanju kadrov vedno veliko razlogov za smeh. 

Omenili ste novega kuharskega chefa Anžeta Gombača. Ali to pomeni, da Branko ni zdržal tempa, da ste morali poklicati novega člana ekipe? 
V načrtu imamo kar nekaj oddaj Glej, kdo kuha, zato je pomembno, da ohranjamo vedno visoko raven, tako kuhanja kot ocenjevanja. Mislim da je bilo Branku na trenutke sicer malo težje zaradi obilice dela, ki ga ima v pivnici, vendar se nikakor ni bati, da ne bi zmogel. Anže se nam je zdel takoj odlična izbira, saj je v oddajo prinesel nov veter, novo poslanstvo, je pravi profesionalec in strokovnjak na svojem področju, hkrati pa nas je še izjemno zabaval podatek o njegovi višini; meri namreč kar 205 centimetrov.  

Planet TV
V kuharskem šovu se se je Katarini in chefu Branku Podmeniku pridružil še priznani kuharski chef Anže Gombač.



In kako se Anže znajde med otroki? Če ga primerjate z Brankom … 
Odličen je. Vsak od njiju ima nekaj svojevrstnega, povezuje pa ju dolgoletno poznanstvo in pa seveda stroka, ki sta ji popolnoma predana. Branko je bolj pedagoški, obvlada celotno zgodovino prav vsake sestavine in nas s polno malho informacij vedno znova preseneča. Anže pa je zelo strokoven, a hkrati tudi zelo sproščen. Popolnoma razume otroke, saj ima sam kar tri, zato lahko rečem le »bravo naša velika chefa« ... pa čeprav je eden manjši. (smeh)   
 
Kaj pa vi, še vedno pokusite čisto vsako jed, ki jo otroci skuhajo? 
O, seveda, le kako je ne bi. To je postal že simbol oddaje in zdaj pokusim čisto vse, tudi če ni popolno, hkrati se vedno malo pošalim in obrnem stvari tako, da me otroci s čim nahranijo tudi med samo kuharijo.  
 
Kako potem ohranjate linijo? V zadnjem času ste namreč popolnoma izklesali svojo postavo … 
Hja, to pa ni tako lahko. Treba je paziti na prehrano, kar počnem seveda predvsem zunaj snemalnih dni. Še vedno se učim, da moram čez dan pojesti mnogo več beljakovin, kot mi je svetovalo več ljudi. Druga najpomembnejša točka pa je telesna vadba. Nimam te sreče, da bi vse prišlo naravno, zato moram seveda na svojih treningih z osebno trenerko kar precej oddelati. 
 
Kaj pa glasba? Pred porodom ste še izdali album in koncertirali po Sloveniji. Je glasba zdaj na stranskem tiru? 
Nikakor ni na stranskem tiru, še vedno je to moja prvotna strast in misija, je pa seveda treba kdaj malo spustiti konje, da se zdivjajo še kje drugje. Glede na mojo noro nosečnost in še bolj noro porodniško, za katero zelo težko rečem, da je zaradi obilice dela to sploh bila, moram danes enostavno sprejeti dejstvo, da ima dan le 24 ur, da delam na različnih osebnih projektih, da imam sina, s katerim sem na vsaka dva tedna sama, da imam ogromno vikendov delovnih, in da če se kdaj pa kdaj za trenutek ne bom ustavila in delala po nekem svojem načrtu, mi bo življenje enostavno spolzelo mimo.  
 
Kdaj potem lahko pričakujemo kakšno novo pesem? 
Zelo, zelo kmalu.