Velikani

Guns N' Roses razširili turnejo

J.P./STA
18. 8. 2016, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po dolgo pričakovani združitvi in ameriški turneji je skupina Guns N' Roses za začetek prihodnjega leta napovedala še koncerte na Japonskem in v Avstraliji. Enomesečno japonsko-avstralsko turnejo bodo začeli 21. januarja v Osaki končali pa mesec dni pozneje v avstralskem Perthu.

Guns N' Roses so zadnjič v zasedbi z Axlom Roseom in Slashem na oder stopili leta 1993 v Buenos Airesu.

Poleg koncerta v Osaki načrtujejo še dva koncerta na Japonskem - v Saitama areni blizu Tokia, v Avstraliji pa bodo nastopili petkrat, med drugim 10. februarja v Sydneyju in 14. v Melbournu.

Skupina, ki jo je po 23 letih združil frontman Axl Rose, je prva dva koncerta odigrala aprila v Las Vegasu. Trenutno se v okviru severnoameriške turneje nahajajo v Los Angelesu, kjer bodo zvečer koncertirali, pred Japonsko in Avstralijo pa jih čakajo še koncerti v Latinski Ameriki. 

Skupino so zaznamovale številne afere z drogami in notranjimi spori, kar je privedlo do njenega razpada. Leta 2008 je izšel album Chinese Democracy, a ni dosegel uspeha prejšnjih albumov. Skupina je izdala šest studijskih izdelkov.

Guns N' Roses so zadnjič v zasedbi z Axlom Roseom in Slashem na oder stopili leta 1993 v Buenos Airesu. Skupina, ustanovljena leta 1985, je sicer pozneje še nastopala, vendar brez Slasha. Ta je trdil, da se s frontmanom ne da sodelovati. Pozneje so se Slash, Duff McKagan (bas kitara) in MattSorum (bobni) združili v skupino Velvet revolver in se podali na samostojne poti. 

Zasedba je s prvim albumom Appetite for Destruction iz leta 1987 doživela takojšen uspeh. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, velja za najbolj prodajan debitanski album katerekoli skupine v ZDA; prodali so 18 milijonov izvodov. V zgodovino rock glasbe se je vpisala tudi z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry' in November Rain. Med uspešnimi albumi sta bila tudi Use Your Illusion I in Use Your Illusion II.