Čvek

Fraystefi buri duhove

Sonja Javornik
17. 7. 2016, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mambo Kings ima vsako poletje še posebej veliko dela, saj je to čas, ko je še več zabav kot sicer. Kljub zaposlenosti pa nam je uspelo harmonikarja te zasedbe, Fraystefa, povprašati nekaj zanimivih vprašanj.

Promo foto
Glasbeni Fraystefi pravi, da ne verjame v horoskope, saj ga te stvari nekako ne zanimajo.

Ste kaj pozabljivi? Si morate zapisovati svoje obveznosti ali si jih zapomnite?

Pozabljiv sem takrat, kadar imam veliko stvari, zato si za rezervo vedno vse zapišem v moj »drugi računalnik«, v ipad, tako da mi ni treba razmišljati o tem.

Kaj imate vedno v hladilniku?

V hladilniku imam vedno breskov jogurt za dober začetek dneva.

Brez česa se ne odpravite od doma?

Nikoli ne vem, kam me bo pot zanesla, tako da brez harmonike nikakor, haha.

Ste ostali kdaj brez bencina ali imate rezervoar vedno vsaj do polovice poln?

Za zdaj še nikoli, sem pa že velikokrat avto skoraj rinil do bencinske postaje, ko sem se vračal s koncerta, tako da me je dobro izučilo in vedno poskrbim, da je zdaj poln, kadar se odpravim na koncert. (smeh)

Kaj vas je od nove glasbe nazadnje navdušilo?

To so pesmi: Justin Bieber – Sorry, One Direction  Perfect in Maroon 5 – Locked Away.

Imate raje tišino ali glasbo? Bi dlje zdržali v tišini ali v zelo glasnem lokalu?

Po koncertu imam vedno raje tišino, sploh kadar se vozim domov, da mi še radio ne razbija po ušesih, sicer pa sem pristaš glasbe vedno in povsod, tako da bi se raje zadržal v glasnem lokalu kot v turobni garaži z tišino. (smeh)

Osebni album
Veliko zanimanja je požela objava fotografije s Filipinov. Njegov glasbeni kolega Aleš Bartol je na facebooku zapisal: Stefi by Werner style.

Kdaj ste se najbolje počutili v svoji koži?

Ko sem odigral nekaj let nazaj dobrodelni koncert za družino, ki ni imela niti za hrano, kaj šele za vstopnico na neki koncert ali kaj drugega. Ko narediš nekaj dobrega, se sam izvrstno počutiš …

Ste si kdaj želeli, da bi bili videti drugače?

Ne, sem, kakršen sem, in takega me je treba sprejeti.

Ste radi zaljubljeni?

Zaljubljen sem vedno rad, s tem nimam problemov, sploh kadar sem na koncertu, in po njem. (smeh)

Kdaj se počutite najboljše in kdaj najslabše?

Najboljše se počutim vedno, ko pridem iz fitnesa, najslabše pa takrat, ko mi nekaj ne uspeva po načrtih ali če me katera nežnejša polovica povabi nekam, pa ne izkoristim te priložnosti, čeprav je to bolj malokrat. (smeh)

Na kaj ste najbolj ponosni?

Ponosen sem na svoje glasbene uspehe, predvsem je pa treba ostati skromen; tak, kot si, to je največji ponos. (smeh) ***CITAT Fraystefi, Mambo Kings Nisem nek samovšečnež, tako da bi to predvsem morali punce vprašati, sprašujem se, zakaj me na plaži kličejo "magarac"

… OKVRIČEK S ŠTEVILKO 18. avgusta praznuje svoj rojstni dan harmonikar Fraystefi. POVDAREK Glasbenik med drugim obožuje sladoled, najraje prisega na okus vanilje. PODPISI POD SLIKAMI 1 Glasbeni Fraystefi pravi, da ne verjame v horoskope, saj ga te stvari nekako ne zanimajo. 2 Veliko zanimanja je požela objava fotografije s Filipinov. Njegov glasbeni kolega Aleš Bartol je na facebooku zapisal: Stefi by Werner style. 3 Vedno nasmejani glasbenik, ki bi prijateljem priporočil knjigo 50 odtenkov sive, pravi, da je treba ostati skromen. 4 Fraystefi je del skupina Mambo Kings, ki navdušuje s svojimi številnimi hiti in ne nazadnje tudi harmoniko, ki jo vedno vzame s seboj.***