Iskreno

Odkrito o večletnem alkoholizmu

bp
9. 7. 2016, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

26-letni britanski zvezdnik Daniel Radcliffe, ki je zaslovel s priljubljeno filmsko franšizo o mladem čarodeju Harryju Potterju, je odkrito spregovoril o težavah z alkoholom, ki jih je imel v preteklosti.

Facebook
Radcliffe je spregovoril tudi o zasvojenosti z alkoholom, s katero se je spopadal v preteklosti.

Potem ko je Daniel Radcliffe zablestel kot slavni čarovnik Harry Potter, so mnogi mislili, da mladenič ne bo več igral, saj je ga je čarovniška vloga zaznamovala za vedno. A Daniel je z vztrajnostjo vsem dokazal, da je sposoben igralec in da bo še igral. Naslednji film, v katerem bomo lahko gledali Radcliffa, bo posnet po resnični zgodbi. Nosi naslov Jungle, pripoveduje pa o mladem avanturistu Yossiju Ghinsbergu, ki se izgubi v bolivijski džungli. Vloga je od mladega britanskega igralca med drugim zahtevala, da močno shujša, zaradi česar je že dolge tedne na posebni dieti. Na dan poje samo popečene piščančje prsi in proteinsko tablico; to je Daniel razkril v ekskluzivnem intervjuju za britanski Telegraph in dodal, da bo kmalu zaključil snemanje teh sestradanih scen in to proslavil z veliko čokolado.

Povedal je, da njegova najnovejša vloga med drugim zahteva stradanje.

TEŽAVE Z ALKOHOLOM

V pogovoru je Radcliffe spregovoril tudi o zasvojenosti z alkoholom, s katero se je spopadal v preteklosti. »Zdaj že tri leta ne pijem več, a takrat, v najbolj temnih časih, me je čezmerno pitje gnalo v ne le neumne, temveč tudi nevarne stvari,« je priznal. Dogajalo se mu je, da je ostal brez zavesti in sploh vedel, ne kje ne s kom je bil.

Daniel Radcliffe, igralec Dobival sem tudi po 20 SMS-sporočil, v katerih so me prijatelji spraševali, kje sem, ali sem v redu …

»Ne morem vam povedati, kakšne vrste pijanec sem, ker se ne spomnim. Po mojem mnenju sem bil zabaven – dokler sem bil pri zavesti. Ampak ko sem se preveč napil, so morali vsi drugi paziti name. Dobival sem tudi po 20 SMS-sporočil, v katerih so me prijatelji spraševali, kje sem, ali sem v redu …« se spominja dni, ko je pogosto pogledal pregloboko v kozarec. A svojo zasvojenost je premagal s trdno voljo in športom. 

Arhiv Svet24
»Ne morem vam povedati, kakšne vrste pijanec sem, ker se ne spomnim,« je priznal resnični »Harry Potter«.