OD BLIZU

Nikoli dovolj Borisa Cavazze

Sonja Javornik
30. 6. 2016, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po veliki uspešnici Cavazzeve biografije je nekako logično, da je novinarka, pisateljica in kolumnistka Vesna Milek v prvo oddajo z naslovom Od blizu, ki si jo bomo lahko ogledali prav danes zvečer na prvem programu Televizije Slovenija, povabila legendarnega Borisa Cavazzo.

Sonja Javornik
Scenografka Greta Godnič je sceno oblikovala kot teleskop, saj je želela poudariti naslov oddaje Od blizu.

Vesna Milek pravi, da kljub temu, da sta z Borisom skupaj preživela veliko časa, saj ji je zaupal svojo življenjsko zgodbo, še vedno ne upa reči, da ga res dobro pozna. Boris je tako vsestranski človek z zanimivim, čeprav večkrat tudi zelo težkim življenjem, da vedno znova sogovornik odkrije še kaj novega.

Sonja Javornik
Oddaja Od blizu bo od danes naprej na sporedu vsak četrtek ob 21. uri na 1. programu TVS.

In tudi v pogovoru za oddajo je Vesna izvedela še kup zanimivih stvari.

Sonja Javornik
Vesna se je izvrstno znašla pred televizijskimi kamerami, čeprav že dolgo ni bila pred njimi, saj je v zadnjem času delala predvsem za časopis.

MALCE NA TRNIH

Vesna, ki bo v oddaji Od blizu poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse, je bila pred snemanjem oddaje dobro razpoložena, čeprav seveda tudi malce na trnih, saj je minilo že kar nekaj let, odkar je nazadnje kot voditeljica stala pred televizijskimi kamerami.

Sonja Javornik
Borisa so v oddaji presenetili tudi s skladbami, ki jih je ob spremljavi izvrstnega pianista Mihe Renčlja odpel Janez Lotrič.

Vesna je vodila in sodelovala pri zelo različnih oddajah – od modne oddaje Krik do družabne kronike, med drugim pa je bila tudi urednica eksperimentalnega programa za mlade na Kanalu A Gajba, v katerem je s študenti novinarstva ustvarjala zanimive vsebine.

Sonja Javornik
Z Borisom sta sodelovala že pri njegovi biografiji Cavazza.

FORMAT ODDAJE

Format pogovorne oddaje je Vesni pisan na kožo, saj je kot novinarka poznana in prepoznana predvsem kot izvrstna avtorica intervjujev. Da zna sogovorniku prisluhniti, hkrati pa pogovor tudi spretno usmerjati, se je izkazalo že na prvem snemanju, ko sta z Borisom obujala spomine tako na trdo otroštvo kot tudi na pomembnejše igralske vloge.

Sonja Javornik
Ksenija in Boris se skupnim medijskim nastopom izogibata, vendar sta se na Vesnino prošnjo za gostovanje v oddaji takoj odzvala.

Najbolj romantični del oddaje pa je bil zadnji, ko je Borisa v studiu, ki je oblikovan kot teleskop, presenetila njegova žena Ksenija Benedetti. To je tudi prvič, da sta se zakonca kjerkoli skupaj predstavila v medijih po nedavni poroki na obali.