Brendi

Žalostna obletnica njegove smrti

mv
21. 6. 2016, 21.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V nedeljo je minilo že pet let od smrti slovenskega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka, ki ga Slovenci bolje poznajo kot Brendija. Ob tej žalostni obletnici so se nanj spomnili mnogi, tudi žena Danica in sin Dejan, ki danes nadaljuje očetovo zapuščino.

Brendijeva smrt pred petimi leti je bila šok za vse ...

Ob peti obletnici Brendijeve smrti se je nanj tudi na svojem facebook profilu spomnila žena Danica, ki je zapisala: »Na današnji dan pred petimi leti ... In še danes žalosten in nepozaben spomin zame in moje otroke na prezgodaj preminulega nam nadvse ljubega očeta, življenjskega partnerja in najboljšega prijatelja Branka J. Vunjaka Brendija. V naših srcih je še zmeraj živ in vsak dan med nami, tako ali drugače.« Na očeta se je spomnil tudi Brendijev sin Dejan, ki nadaljuje očetovo glasbeno zapuščino ter s skupino Brendijeve barabe nastopa po vsej Sloveniji. »Takole se je prepevalo že leta 1993 in še danes, po petih letih, odkar te ni, se ta in ostale pesmi prepevajo in prepevale se bodo še mnoga leta ...« je zapisal ob objavljenem videu z enega od nastopov. Tudi njegova hči Tina, ki se je bolj kot petju posvečala plesu, s katerim se ukvarja še danes, je na svojevrsten način počastila spomin na očeta. Svojega prvorojenca, ki ga ima z glasbenikom Anžetom Zavrlom, je namreč poimenovala Brendi.

Letos mineva že pet let od smrti Branka Jovanovića - Brendija. 

Izdalo ga je srce

Brendi je umrl 19. junija 2011 po koncertu v Lipici, nenadoma mu je odpovedalo srce. Rodil se je sicer 28. aprila 1962 v Šentjerneju na Dolenjskem. Na slovenski glasbeni sceni je bil kot izvajalec narodnozabavne glasbe prisoten 25 let, začel pa je kot član v zasedbi Don Juan, kjer je pel in igral kitaro. Najbolj znan je bil po uspešnicah Povej mi, Marina, Rdeča roža, Pod oknom sem stal, Rad bi ti rekel nekaj lepega in drugih.