Dobrodelna tekma znanih v Biljah

Borut Pahor je pomagal Goranu Obrezu

R.T.
21. 6. 2016, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Veliki nogometni spektakel na Biljah tudi letos v spremstvu številnih znanih Slovencev in dobrodelnosti.

Predsednik države se je tokrat preizkusil v komentatorski funkciji.

Športni del prireditve je poskrbel za obilico dogajanja in presenečenj,  koncertni del pa je zadržal obiskovalce do poznih jutranjih ur. 

Uspešna je bila tudi dobrodelna nota dogodka, kar brez zvestih obiskovalcev spektakla gotovo ne bi uspelo. Namen tega tradicionalnega dogodka ni le zbiranje denarja, ampak želimo z njim spodbujati ljudi k dobrodelnosti. Dobrodelno sporočilo dogodka še ostaja, saj akcija še ni zaključena. 

Darujete lahko tako, da pošljete pripis ANDREJ5 na 1919 in s tem
darujete 5 evrov za Andreja Krivca, ki po hudi poškodbi hrbtenjače vsak dan znova izkazuje svojo voljo do življenja.

Spektakel je tudi letos privabil več tisoč glavo množico, ki prisega na dobro glasbo, dobrodelnost, druženje in prijateljstvo. Znani obrazi so se pomerili na nogometnem igrišču in tako prispevali svoj delež k dobrodelnosti.

Težko bi našteli vse sodelujoče, omenimo jih le nekaj: Miha Deželak, Milenko
Ačimović, Primož Forte – Gušto, Žan Košir, Miran Stanovnik, Erik 
König, Jože Potrebuješ, Anton Žlogar, Omar Naber, Ranko Babić, Dejan Kontrec, Matjaž Nemec, pater Bogdan Knavs, Črtomir Špacapan, Miran Pavlin, Tim Kevin Ravnjak in še mnogi drugi.

Tekmo je sodil – kdo drug kot Drago Kos. Slovensko himno je na začetku odpela Manuella. Na odru so nastopili Šank Rock, Orlek, Niet in Muzičisti. Ti so v ritmih dobre glasbe vzdušje v Biljah začarali do jutranjih  ur.

Dogodek je popestril tudi atraktivni pristanek skupine padalcev in seveda sloviti šov Dunking devils. Tekmo pa je blagoslovil sam župnik Bonifacij iz Ene žlahtne štorije. V sklopu dogodka je podjetje Just vodji organizacije Vidim Cilje Alenu Kobilici podarilo 15 tisoč evrov.

Posebnost letošnjega dogodka je bil tudi komentatorski par. V vlogi komentatorja se je preizkusil predsednik Borut Pahor, ki je pomagal enemu najbolj znanih športnih glasov Goranu Obrezu.

Program sta povezovala Boštjan Romih in Ota Širca Roš. Poleg že omenjenih so se na dogodku zvrstili še drugi znani obrazi: Nina Osenar, Ajda Smrekar, Iryna Osypenko Nemec in mnogi drugi.