DRAG QUEEN 2016

Okronana nova 'kraljica'

Alesh Maatko
6. 6. 2016, 22.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zmagovalka pompoznega šova pod patronatom zadnje izdaje ikonične serije Roza, ki je postregel z razkošnimi modnimi preobrazbami in predvsem z drznimi nastopi, je Alice 'D.

Petra Švajger
Največ glasov je prejela zapeljiva Alice 'D.

V ljubljanskem klubu K4 je bila okronana nova kraljica šova in glamurozne preobleke – Slovenia's Next Best Drag 2016. Moški v glamuroznih ženskih preoblekah, tako imenovani »Drag Queens« pa so zaznamovali poslovilni Roza dogodek v več kot petindvajsetletni seriji. Tekmovanje se je letos zgodilo že tretjič, povezoval ga je kralj čistoče iz TV-šova Bar, Emi Nikočević, postreglo pa je s šestimi odličnimi nastopi. Zmagovalca sta izbirala občinstvo in strokovna žirija v postavi TV-voditeljice Manje Plešnar, modnega oblikovalca Joela Loya, vremenarke Jane Morel, igralca Uroša Smoleja ter predstavnice kluba K4, Lejle Kekič.

Petra Švajger
Petčlansko strokovno žirijo so tokrat sestavljali Manja Plešnar, Joel Loyo, Jana Morel, Uroš Smolej in Lejla Kekič.

Moških v ženskih preoblekah oz. drag queenov ne gre enačiti s transvestiti. 

OSVOJILA TISOČAKA

Največ glasov občinstva in žirije je prejela zapeljiva Alice 'D, ki je ob žlahtnem nazivu osvojila 1000 evrov, oblikovalec Joel Loyo pa ji bo ukrojil novo obleko za prihodnje nastope. »Za mano so štirje meseci napornih priprav in britja nog – in zdaj je tega konec,« se je ob prevzemu tiare pošalila evforična zmagovalka. »Kot drag queen sem začel nastopati letos, vedel sem, da lahko skozi šov razvijem nekatere svoje talente in od prvega izbora naprej sem čutil, da lahko zmagam. A v finalu sem imel resno konkurenco, saj so tudi ostali tekmovalci dobro dodelali nastope in pripravili dober šov. Oder je moj dom, uživam na njem in če bom odslej lahko nastopal tudi kot drag queen, se bom z veseljem odzval povabilom.«

Petra Švajger
Zrcalce, zrcalce na steni povej, katera kraljica preobrazbe v deželi je tej?

DRZNE IN RAZIGRANE

Prva spremljevalka oziroma 1st Drag Princess je drzna Chantall Cavalli, priznanje 2nd Drag Princess pa je prejela razigrana Ami Queen, ki ji je čudovito obleko za finalni nastop ukrojil modni tandem Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak.

Petra Švajger
Obleko za Ami Queen je ukrojil modni tandem Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak.

Petra Švajger
Izbor nove kraljice šova in glamurozne preobleke so bili za mnoge dih jemajoči.