Zabava

Adrenalinsko očetovstvo pri 53-letih

B.P. / Revija Zvezde
2. 5. 2016, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Davo Karničar, ki ga je svet spoznal, ko je kot prvi zemljan smučal z Mount Everesta, adrenalin potrebuje tudi v zasebnem življenju.

Arhiv Zvezde
Davo Karničar ima že sedem otrok.

Z drugo ženo, še ne 40-letno Petro, pričakujeta četrtega otroka. Davo ima iz prvega zakona že tri odrasle otroke, iz nezakonske zveze pa tudi že skoraj odraslo hčer.

Prihajajoče dete bo tako že njegov osmi otrok, kar je v današnjih časih precej pogumno dejanje, obenem pa si zasluži pohvalo, ker kot zaveden Slovenec skrbi za višje povprečje rodnosti v naši deželici. Zagotovo ga pri tem vodi tudi želja po veliki družini, iz kakršne izhaja sam.

Spet se spušča v nevarnost

Njegovo družinsko življenje v idilični hribovski vasici je videti popolno. Lepa mlada žena, trije najmlajši, ki so vsi športniki, četrti otrok na poti. Si lahko želi še kaj več? Verjetno, saj v letu 2017 načrtuje smučanje z zloglasne in najnevarnejše gore na našem planetu, 8611 metrov visokega K2. Na uho pa nam je prišlo, da se Davo več kot dobro zaveda, v kakšno nevarnost se spušča, saj drugače ne bi sklical otrok iz prvega zakona, da se pogovorijo o premoženjski koristi oziroma o tem, naj se v njegovo zapuščino ne vtikajo in naj jo pustijo ženi in mlajšim, še ne preskrbljenim otrokom, če se na gori ne bi izšlo vse po načrtu.

Hribe imajo v krvi

Družina Karničar tudi sicer živi drugače kot večina navadnih smrtnikov, ki svoj podmladek po odmerek kisika peljejo na otroško igrišče. Karničarjevi si nataknejo smuči in gredo na turno smuko po okoliških hribih. Vsa družina, tudi žena Petra, ki je v zadnjem trimesečju nosečnosti, stopa po Davovih stopinjah – hribe imajo pač v krvi. Se spravljajo v nevarnost? Davo je v enem od intervjujev dejal, da se mu zdi tudi vožnja z avtom sila tvegana reč, morda celo bolj kot njegov ekstremizem.