Župnik iz Ene žlahtne štorije

Da bi bil klošar? Mi ne pride na misel!

Urška Krišelj Grubar/Zarja
21. 4. 2016, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prebivalci Štorij iz TV-serije Ena žlahtna štorija nas ne nehajo presenečati s svojim zanimivim življenjem, med sabo so prepleteni kot vinska trta v Brdih. Župnik Bonifacij ni zdržal teže svojih spodrsljajev iz preteklosti in se je skril pred veličastnim na cesto, pomešan med brezdomce.

Mediaspeed

Bi se ob morebitnem življenjskem zdrsu tudi Milan Vodopivec, ki ga igra, odločil za življenje klošarja? Se je za tako življenje sploh mogoče odločiti ali ti tako vlogo določi kar življenje samo?

V zadnjih delih Štorije vas videvamo kot klošarja. Zdi se, da vam vloga prija in vam življenje brezdomca vsaj v seriji širi obzorja. Bi naredili eksperiment in nekaj časa živeli kot klošar?

Igralec je venomer postavljen pred nove izzive, in tako je bilo tudi s klošarjem. Bonifacij je potreboval majhno pavzo, pa čeprav klošarsko. Da bi se pa izkušenjsko spoprijel s klošarjenjem, mi ne pride na misel.

Kako se odzovete, kadar vas klošar prosi za kak evro?

Občasno storim tudi to, a kaj ko se zavedam, da s tem ne rešujem njegovega bistvenega problema.

Menite, da bi lahko živeli kot brezdomec, čeprav vam, recimo, ne bi bilo treba?

Ne, ni šans, nisem iz takega testa. Rad delam, sem deloholik, zato včasih nekaterih stvari pač ne razumem.

Glede na to, da ste kot duhovnik v seriji zelo krvavi pod kožo: so kakšni odzivi na to iz cerkvenih krogov?

Menim, da so cerkveni krogi modri in se ne spuščajo v vlogo kritika. Sam nisem slišal še nobene konkretne pripombe na lik Bonifacija, pa čeprav so nekatere stvari mejne.

Vemo, da so snemanja izredno naporna. Ni časa za oddih. Sliši se, da se bo snemala še četrta sezona. Kaj pa po tem, ko se bo vse poleglo?

Tako je, snemali naj bi še četrto sezono. Da ne bi vse skupaj prehitro šlo v pozabo, pripravljava z Majo Blagovič (Marijo) svojo predstavo, kot mini obliž za najzvestejše oboževalce Ene žlahtne štorije. Vsebina pa se bo nanašala na znana lika Marije in Bonifacija!

Kaj je najlepše na takih snemanjih in kaj najtežje?

Morda so delovne razmere v naravnem okolju ob vsakem vremenu ena najtežjih nalog, ki jih moramo opraviti. Najlepše pa je, kadar zaigrajo resnična čustva in uživamo v podajanju besedila.

Pogosto se otroci staršev igralcev odločijo za enak poklic. Tudi pri vas doma je tako. Kako se vam to zdi kot očetu?

Upam samo, da bo sin osrečeval sebe in veliko drugih ljudi s poštenim delom na poti, ki si jo je izbral.