Zabava

Soproga Johnnyja Deppa se je izognila obsodbi zaradi tihotapljenja psov

M.K./STA
18. 4. 2016, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Amber Heard se je uspelo izogniti obsodbi in morebitni desetletni zaporni kazni, potem ko je avstralsko sodišče zavrglo obtožbe, da je v državo pretihotapila svoja psa.

Profimedia
Amber Heard

Avstralsko sodišče je zavrglo obtožbe zoper Amber Heard, da je v državo pretihotapila svoja psa.

Heardovo je namesto tega doletela pogojna denarna kazen v višini 1000 avstralskih dolarjev oz. 677 evrov. To pomeni, da bo morala plačati ta znesek, če bo v naslednjem mesecu storila še en prekršek.

Obtoženka je priznala, da je narobe izpolnila vstopni obrazec ob prihodu v Avstralijo aprila lani, ko je v državi pristala na krovu zasebnega letala z dvema yorkshirskima terierjema Pistolom in Boojem.

Takoj ob začetku sojenja na sodišču v Southportu v avstralski zvezni državi Queensland so tožilci zavrgli resnejše obtožbe o nezakonitem tihotapljenju dveh psov v državo ter se tako izognili štiridnevnemu sojenju, na katerem bi moral Johnny Depp nastopiti kot priča.

Odvetniki Heardove so sodnici v tem primeru predali videoposnetek hollywoodskega zvezdnika in njegove soproge, na katerem sta se opravičila, da ob prihodu v državo nista prijavila psov, čeprav sta bila na krovu zasebnega letala.

Par je psa v Avstralijo pripeljal brez ustreznih dovoljenj in ni upošteval strogih avstralskih pravil o karanteni. Avstralija namreč nima stekline in stroga pravila o karanteni so uvedli, da bi preprečili prihod te bolezni v državo.

Par je objavil tudi video opravičilo.