Zabava

Zvezde so se poklonile Davidu Bowieju

E.R./STA
1. 4. 2016, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zvezdniki kot so Pixies, Blondie in Cyndi Lauper so se v četrtek poklonila legendarnemu pionirju glam rocka Davidu Bovieju z razprodanim koncertom v newyorški dvorani Carnegie Hall.

Arhiv Svet24
Koncert v spomin Davida Bowieja bodo zaradi izrednega zanimanja drevi ponovili in ga prenašali tudi v živo.

Dobrodelni koncert je bil provotno napovedan tik pred Bowiejevo smrtjo. 

Koncert v Carnegie Hallu je bil napovedan 10. januarja kot retrospektiva velikega britanskega glasbenika. Le nekaj ur kasneje pa je njegova družina sporočila žalostno novico, da je Bowie umrl za rakom. Koncert, ki je bil takoj razprodan, so preložili na marec kot poklon umrlemu glasbeniku.

"Bog, blagoslovi Davida Bowieja," je dejal ameriški kantavtor Jakob Dylan, sin slavnega Boba Dylana, ki je na sinočnjem koncertu zaigral eno od najbolj znanih Bowiejevih skladb, Heroes.

Pevka skupine Blondie Debbie Harry je občinstvo dvignila na noge s Starmanom, Ann Wilson iz banda Heart pa ga je zazibala v ples z Let's Dance.

Bowiejevi oboževalci v dvorani pa so ostali hladni ob priredbi skladbe Suffragette City v izvedbi Cyndi Lauper in interpretaciji Always Crashing in the Same Car eksperimentalne umetnice Laurie Anderson, še poroča BBC.

Koncert bodo zaradi izjemnega zanimanja drevi ponovili v newyorški dvorani Radio City Music Hall. Drevišnjo izvedbo bodo prenašali tudi v živo prek spleta, poroča britanski BBC.