Zabava

Ogroženo zdravje Oriane Girotto

bp
24. 3. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tekmovanje v kuharskem šovu MasterChef Slovenija je res prava bitka, v kateri se gre na vse ali nič. In to sta občutila tudi nekdanja voditeljica Oriana Girotto in glasbenik Igor Misdaris, ki se za štedilnikom smukata z neznosnimi bolečinami …

POP TV
Lepotica, ki trenutno pod srcem nosi svojega drugega otroka, trenutno živi s katetrom v ledvici, ki ji omogoča normalno delovanje do poroda in posledične operacije.

»Kuhanje mi pomeni sprostitev, kreativnost, druženje s prijatelji in moj izraz ljubezni do ljudi, ki jih imam najraje,« je pred začetkom šova povedala nekdanja voditeljica, prevajalka in zaprisežena rokerica Oriana Girotto, ki ni vedela, da bo zabavno tekmovanje v šovu MasterChef prenašala z veliko muko in bolečinami. Oriana je namreč kmalu po začetku šova dobila ledvične kamne. »Bolečina, ki jo povzročijo ledvični kamni, je neznosna! To je tako, kot bi imeli v ledvici nož, ki ga vsake toliko časa nekdo premakne ... Grozno, res!« je skoraj v solzah priznala Oriana.

KOMAJ ŽIVI S KATERTOM V LEDVICI

Lepotica, ki trenutno pod srcem nosi svojega drugega otroka, je v solzah spregovorila o svojem zdravstvenem stanju. »Ko bi vsaj vedela, zakaj so se ledvični kamni pojavili. Zdravo se prehranjujem, po navadi spijem veliko tekočine, ves čas sem v gibanju, na kolesu ... Preprosto je tako, da so nekateri ljudje bolj dovzetni za to. Je pa tudi res, da je, sicer redko, vzrok za vnetje ledvic in kamnov tudi nosečnost. Za zdaj še ničesar konkretnega ne vemo, kamen naj bi bil, a se ga zaradi otroka ne vidi. Resna terapija pride v poštev samo po rojstvu otroka, zato trenutno živim s katetrom v ledvici, ki ji omogoča normalno delovanje do poroda oziroma operacije,« je povedala Oriana, ki ji kateter zelo pomaga. »Sem pod nenehnim nadzorom patronažne sestre in zdravnikov, včasih pa je težko sprejeti dejstvo, da me je doletela tako neprijetna nesreča v tem obdobju, ki bi moralo biti brezskrbno in sproščeno, a potem si spomnim, da so ljudje, ki imajo hujše težave, tudi nosečnice, ki sem jih spoznala v bolnišnici. Življenje preseneča, pomembno je ne obupati in kaj pozitivnega odnesti od vsake stvari,« je na koncu povedala Oriana, ki je v sodelovanje privolila zato, ker gre za oddajo, ki jo zelo spoštuje zaradi njene resnosti in ravni. »Zelo mi je všeč njeno sporočilo, da je kuhanje je lahko potovanje. Potrebni so srce, kreativnost, drznost in organiziranost.«

IGOR MISDARIS V ČAKALNI VRSTI  

Z ledvičnimi kamni ima hude težave tudi glasbenik Igor Misdaris, ki sicer pravi, da je »za silo zakrpan«. »Konec marca imam kontrolo in takrat bo jasen tudi nadaljnji potek zdravljenja oziroma kdaj bom šel na operacijo za odstranitev še preostalih 'diamantov'. Upam, da bo to čim prej, da se lahko rešim tega vsaj do poletja, ker so čakalne dobe zelo dolge,« je še povedal optimistični Igor, ki se kljub zdravju uspešno bori za zmago v šovu MasterChef.