Zabava

20-metrski križ nov Gibsonov pasijon?

J.P.
8. 3. 2016, 10.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mela Gibsona povezujejo s predlogom gradnje 20-metrskega križa z LED lučmi vrh gore na območju avstralskega Severnega teritorija. Križ naj bi »sprožil« drugi prihod Jezusa Kristusa.

Predogled 20-metrskega križa

Mel Gibson naj bi daroval podpise.

60-letni hollywoodski igralec in predan kristjan je nedolgo tega skupaj s fotografom podobnih nazorov, Kenom Duncanom, splezal na 190 metrov visoko goro, če ji je sploh mogoče tako reči, znano kot Memory Mountain. Duncan, na čigar zelniku je zrastla ideja za križ, sicer zanika, da je Mel Gibson kakorkoli vpleten v projekt, vendar pa priznava, da naj bi se Gibson podpisal tistim, ki bodo prispevali k izgradnji osvetljenega križa. Tako naj bi tisti, ki bodo prispevali več kot 100.000 ameriških dolarjev, prejeli čelado ali meč iz filma Kristusov pasijon (film je režiral Mel Gibson) skupaj z vitrino in Gibsonovim avtogramom. Tisti, ki bodo darovali več kot 50.000 dolarjev, pa se lahko nadejajo uokvirjenega tiska iz istega filma. Tudi v tem primeru naj ne bi umanjkal Gibsonov avtogram. Duncan trdi, da so vsi predmeti njegovi, saj da je sodeloval pri omenjenem filmu.

Božja navodila

Fotografu je do sedaj uspelo zbrati 340.000 dolarjev; potrebuje jih 920.000. Na hribu naj bi poleg križa stal še medijski center, kamp in kavarna. Domačinom je menda že bilo rečeno, da naj pričakujejo okoli 300.000 turistov na leto. Duncan naj bi navodila za gradnjo dobil kar od Boga – ta naj bi mu razkril, da bo zaključku gradnje sledil prihod Jezusa Kristusa.

Večina domačinov gradnji nasprotuje.