Zabava

Veličastno in nepozabno

Alesh Maatko
7. 3. 2016, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Radio Aktual je znova poskrbel za nepozaben spektakel, presegel je vse prejšnje. Aktualov dan žena, ki je bil letos zaradi velikega zanimanja iz Hale Tivoli prestavljen v Dvorano Stožice, je bil tudi tu razprodan, razpoloženje v nabito polni dvorani pa vse štiri ure na samem vrhuncu.

M24.si
Aktualovce in vse obiskovalce je pozdravil ljubljanski župan Zoran Janković.

Obiskovalke so še posebej nestrpno pričakovale nastop Jasmina Stavrosa; ta je z najdaljšim nastopom ta večer utrdil sloves kralja zabav in s ponovno vrnitvijo na oder poskrbel, da se je plesalo vse do zadnjega, tako v parterju kot na VIP-tribunah.

m24
Jasmin Stavros, kralj zabav, je s svojimi večnimi hiti poskrbel za vrhunec nepozabnega večera.

Tudi sicer so ta večer na svoj račun prišle predvsem predstavnice nežnejšega spola, pa tudi ljubitelji večno dobrih bendov – med drugimi je nastopila legendarna sarajevsko-zagrebška skupina Crvena jabuka, verjetno najbolj romantična skupina z območja nekdanje skupne države, ki je poznana po hitih Nekako s proljeća, Zovu nas ulice, To mi radi, Ima nešto od srca do srca, Sviđa mi se ova stvar in številnih drugih.

M24.si
Dražen Žerić - Žera, pevec skupine Crvena jabuka, nas je popeljal v osemdeseta in devetdeseta leta.

Med gosti presenečenja pa je bil tudi ljubljenec žensk Davor Borno, ki je znova očaral.

POP DESIGN POSKRBEL ZA EVFORIJO

Predstavnice nežnejšega spola so prav tako z velikim navdušenjem spremljale nastop ene najbolj priljubljenih slovenskih skupin, Pop Design, ki je z Miranom Rudanom na čelu postregel z uspešnicami Na božično noč, Pokliči me nocoj, Nekoč bom zbral pogum ter drugimi.

M24.si
Miran Rudan, pevec skupine Pop Design, se je sprehodil tudi med občinstvo.

Tu so bile še Gazde, ena izmed priljubljenih tamburaških skupin, ne smemo pa pozabiti na še eno od najbolj priljubljenih izvajalcev po izboru Aktualovih poslušalcev – Mineo; ta je ogrela občinstvo v polni Dvorani Stožice. Vsi skupaj so prepevali njene uspešnice in seveda ni manjkala niti skladba Jedno.

M24.si
Ena najbolj priljubljenih izvajalk po izboru Aktualovih poslušalcev, Minea, je odlično razgrela publiko.

PRESENEČENJA

Tekom večera so se zvrstila mnoga presenečenja – kot gostje presenečenja so nastopile članice priljubljene novosadske skupine The Frajle, ki so že v uvodu navdušile z zimzeleno melodijo Dan ljubezni. Tu je bila še tamburaška skupina Barabe, pa dalmatinski glasbenik Oliver Jakovčev oziroma Berekini, ki so znani po hitu Diži sidro, ter skupina Tower Pancers, ki je dogajanje uspešno začinila z zelo vročim sirtakijem, seveda zgoraj brez ...

M24.si
Skupna Tower Pancers je dogajanje začinila tako zgoraj brez kot tudi s sirtakijem.

A zabavno ni bilo le v dvorani Stožice. Za uvod v zabavni večer sta že pred prireditvijo poskrbela priljubljena voditeljica Anita Gošte in legendarni Dean on the Mike z Aktualovo galamo, ki je tudi tokrat potekala v živo, izpred prizorišča, v spremstvu fotografiranja in druženja obiskovalcev z nastopajočimi ter sodelavci Radia Aktual.

KLEMEN IN EVGEN

M24.si
Voditelja romantičnega večera ob dnevu žena – Klemen Bunderla in Evgen Ban

V nadaljevanju, točno ob 20. uri, pa sta za sijajno razpoloženje v dvorani poskrbela dva izmed najbolj priljubljenih voditeljev ta hip, sicer prepoznavna obraza odmevnega jutranjega programa Radia Aktual – Klemen Bunderla in Evgen Ban. »Energija v Stožicah je bila še boljša kot decembra. Občutek bi opisal kot prihod v domačo dnevno sobo po zelo dolgem času. Pa da je tam od 7000 do 8000 ljudi ... Tudi za naju je bilo tole prva skupna prireditev, koncert, in komaj čakam, da se kmalu znova znajdeva skupaj na odru. Človek z noro veliko pozitivne energije, super smisel za humor ... S takimi in za take ljudi, kot so naši aktualovci, je res užitek delati,« nam je po prireditvi zaupal Klemen Bunderla, ki je bil oblečen v obleko iz salona Ena in edina iz Domžal.

M24.si
Maskota Aktualko je bil z mornarkami med bolj obleganimi.

NAJBOLJŠI POSLUŠALCI

Tudi Simon Prelesnik, odgovorni urednik Radia Aktual, navdušenja nad dogodkom kar ni mogel skriti: »Aktualovci si z vsakim novim spektaklom zadamo izziv, ki se sprva zdi nedosegljiv, če ne že kar smešen – da bo naslednji še boljši, še večji in še bolj nepozaben. Ampak očitno nam je tudi tokrat uspelo! Ker imamo najboljše poslušalce!« Kaj vse se je še dogajalo, si lahko ogledate na spletni strani Radia Aktual (Radioaktual.si) oziroma na naši strani svet24.si.

M24.si
Nabito polna Dvorana Stožice je pokala po šivih.

24 UR NA DAN

Radio Aktual, ki se uvršča v sam vrh poslušanosti radijskih postaj v Sloveniji, njegovi veliki spektakli pa vsakič znova razprodajo največje dvorane v Sloveniji, je pred časom močno okrepil voditeljsko ekipo, saj je začel oddajati program 24 ur na dan v živo.

M24.si
Navdušene oboževalke so na ta Aktualov večer zagotovo več kot uživale.