Zabava

To so stanovalci hiše Big Brother

M.V.
27. 2. 2016, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V petek se je začela četrta sezona šova Big Brother, ki je med svoje zidove sprejel 17 tekmovalcev, željnih zmage in medijske prepoznavnosti. Kdo so stanovalci hiše, ki vas bodo zabavali prihodnje tri mesece?

M24 Agency
Prostoren dnevni prostor je odet v pisane barve.

JASMIN CERIĆ, 20 let, Kočevje, gradbenik

Pro Plus
Jasmin Cerić

Samozavestni 20-letni Jasmin Cerić življenje zajema z veliko žlico. Je velik ljubitelj žensk, a priznava, da ima tudi svoje pomanjkljivosti. Če mu bodo dali priložnost, bo zagotovo osvojil gledalce. Zase pravi, da je v življenju naredil veliko stvari, na katere ni najbolj ponosen: »Med drugim sem zapustil osebo, ki mi je vedno stala ob strani, v dobrem in slabem, svojega edinega soborca, osebo, ki me je prinesla na ta svet. To sem storil zaradi neumnosti in žal mi je.«

JADRANKA LISJAK, 44 let, Dutovlje, kuharica

Pro Plus
Jadranka Lisjak

Štiriinštiridesetletna Jadranka Lisjak iz Dutovelj je po izobrazbi kuharica in bo med drugim skrbela za to, da bodo na mizi pogosto slastne dobrote, občasno pa se bo tudi sama pustila kulinarično razvajati. Rada se smeji, zabava in poje, ko pa je treba zagrabiti za delo, se tega loti z največjo odgovornostjo. »Dogajalo se bo vse mogoče in mogoče se rodi kakšna nova ljubezen,« pravi Jadranka, ki je v preteklih letih shujšala za več deset kilogramov.

MIRELA LAPANOVIĆ, 39 let, Novo mesto, negovalka

Pro Plus
Mirela Lapanović

Devetintridesetletna Mirela prihaja iz Novega mesta in pravi, da želi gledalcem sporočiti, da ni nikoli prepozno za uresničevanje sanj. V šovu pričakuje pisano paleto čustev in zabavo, ob vsem tem pa želi ohraniti sebe. Če bi zmagala, bi denar vložila v svoj salon, saj je estetika njena strast. V hišo bo prinesla samo fotografiji svojih sinov. »Samozavest sem začela pridobivati po prvem porodu, ko sem v treh mesecih shujšala 26 kilogramov,« pravi Mirela o sebi.

FILIP ERHATIĆ, 25 let, Osluševci, kmetijski tehnik

Pro Plus
Filip Erhatić

Petindvajsetletni Filip je podeželski fant, ki prihaja iz vesele kmečke družine. Odlikujejo ga delavna narava, redoljubnost in iskren značaj. V hiši se zelo veseli zabave, najbolj pa ga je strah tekmovalnosti, prepiranja in kričanja. Meni, da bi sotekmovalce utegnilo motiti njegovo sukanje brk, o dekletih pa pravi, da se težko zaljubi. Filip se udeležuje tudi tekmovanja v oranju in ima na zalogi junaško zgodbo o reševanju telička.

TUGOMIR KOČEVAR, 57 let, Ljubljana, grafični oblikovalec

Pro Plus
Tugomir Kočevar

Tugomir je 57-letni vodnar iz Ljubljane, ki obožuje dobro družbo, igre in živali. Je duhovit, komunikativen, zanesljiv in razgledan grafični oblikovalec, ki je zaposlen kot komercialist. Veliko prostega časa pa posveti šahu in čarodejstvu. »Prva leta novega tisočletja so prinesla sporazumno ločitev in novo razmerje. Danes se končno ukvarjam le s tistim, kar me res veseli. Posledica tega je tudi prihod v hišo Big Brother,« pravi Tugomir.

ALENKA BREZOVŠEK, 40 let, Celje, prevajalka

Pro Plus
Alenka Brezovšek

Alenka - Leni ne dopušča, da bi svet spremenil njen nasmeh, saj raje ona spreminja svet z njim. Ker je po naravi prava avanturistka, ki rada v življenju poskusi vse, je prepričana, da je Big Brother pravi šov zanjo. Veselo, nasmejano in malce nenavadno dekle, ki ljubi naravo, potovanja, živali in se ne ozira na nikogar, je po poklicu prevajalka. Ponosna na to, da je odštekana in malce »drugačna« ter nadvse kreativna in iznajdljiva, ima pa tudi nekaj nenavadnih hobijev.

TAMARA SOBOTIČ, 25 let, Slovenska Bistrica, natakarica

Pro Plus
Tamara Sobotič

Petindvajsetletna Tamara Sobotič prihaja iz Slovenske Bistrice in po horoskopu je tehtnica. Njen moto je: živi in uživaj življenje. Zase pravi, da je zelo čustvena, dobrosrčna, pa tudi navihana punca. »Pred tremi leti me je zaznamovala operacija, zaradi katere sem začela gledati na zdravje čisto drugače. Ta dogodek me je popolnoma spremenil,« pravi Tamara in dodaja, da ji veliko pomeni pravica. Nasmejana, energična in zgovorna Tamara bo marsikateremu moškemu zmešala glavo.

MARKO JOVANOVIĆ, 20 let, Piran, navtik

Pro Plus
Marko Jovanović

Dvajsetletni Marko iz Pirana v višino meri kar 200 cm in bo gotovo eden najvišjih tekmovalcev hiše Big Brother. Pravi, da je družaben, potrpežljiv in zgovoren, a tudi trmast, ko je to potrebno. Rad ima red, boji pa se miši in podgan. »Eden najpomembnejših trenutkov je bil, ko sem moral izbrati med košarko in nogometom, ki sem ju treniral. Odločil sem se za košarko. Pozneje se je izkazalo, da je bila odločitev pravilna, saj sem bil kratek čas v slovenski reprezentanci,« pove.

KLEMEN PODVRŽEN, 26 let, Zabukovica, rudar

Pro Plus
Klemen Podvržen

Šestindvajsetletni Klemen prihaja iz Zabukovice in je po poklicu rudar. V šov se je prijavil zaradi življenjskih izkušenj, malce pa ga mika tudi denarna nagrada, s katero bi poplačal dolgove za hišo. »Življenje ni potica,« pravi. Je garač, vedno pripravljen pomagati drugim. Ker prihaja iz številne družine, mu življenje z množico neznanih ljudi ne bo delalo preglavic. O goloti meni tole: »Vsi goli pa ko šta voli.« Bomo videli, ali mu lahko verjamemo, saj ga doma čaka partnerica Anna. 

GREGOR KOBALE, 24 let, Ljubljana, modni svetovalec 

Pro Plus
Gregor Kobale

Gregor je izjemno razigran, zgovoren in družaben 24-letni modni svetovalec. Veliko se smeji in stresa šale na račun sebe in drugih. Je trmast, svojeglav in rad v središču pozornosti, najbolj pa uživa ob plesu. V hiši Big Brother se želi predvsem zabavati, smejati in upa, da se bodo ob tem sprostili tudi gledalci, ki ga bodo spremljali. 

MAŠA LEVAČIČ, 20 let, Hrastnik, veterinarski tehnik

Pro Plus
Maša Levačič

Karizmatična 20-letna levinja Maša Levačič prihaja iz Hrastnika. Po poklicu je veterinarski tehnik, v prostem času rada rola, riše in igra biljard. Ukvarjala se je tudi s plesom, a ga je zaradi poškodbe morala opustiti. Stavi na svojo prijaznost in iskrenost, je samska in dopušča možnost, da se zaljubi: »Nikoli se ne ve, kje in kdaj preskoči iskrica, saj svojemu srcu ne moremo ukazovati. Vsekakor bi se morala s to osebo dobro ujeti in razumeti.« 

DIANA SAVSKI, 23 let, Poljčane, prodajalka 

Pro Plus
Diana Savski

Triindvajsetletna dvojčica Diana prihaja iz Poljčan. Po poklicu je prodajalka, v prostem času rada jezdi in igra odbojko, njena življenjska strast pa je petje. Je prijazna, komunikativna in neposredna, zato bo v njeni družbi v hiši Big Brother zagotovo pestro. Pri svojih 22 letih si je izpolnila največjo življenjsko željo, to je povečanje prsi.

ERIK KÖNIG, 27 let, Koper, trener tenisa 

Pro Plus
Erik Koenig

Sedemindvajsetletni Erik iz Kopra je trener tenisa in se je v šov prijavil na pobudo očeta. Rad ima izzive in Big Brother mu je vsekakor predstavljal enega. Poleg tenisa, za katerega živi, ima rad živali in ceni naravo. Zelo rad tudi potuje. Med večletnim bivanjem v tujini je spoznal, kaj je tisto, kar največ šteje v življenju – družina in prijatelji. V mladosti je zanj veliko skrbela nona, saj sta se starša ločila in veliko delala. Ima tudi kar nekaj izkušenj z delom v tujini. 

DALIBOR BRAJDIĆ, 24 let, Novo mesto, romski koordinator in mediator 

Pro Plus
Dalibor Brajdić

Štiriindvajsetletni Dalibor prihaja iz Novega mesta in pravi, da je romski top model. V hiši stavi na smeh in zabavo, saj se rad šali, boji se le, da utegnejo njegove romske korenine zmotiti sotekmovalce. Od udeležbe v šovu pričakuje veliko uspeha in slave, če pa bi zmagal, bi najprej uredil hišo, pomagal sestri in poravnal osebne dolgove. 

ALEN ANDRIĆ, 34 let, Ljubljana, ekonomist 

Pro Plus
Alen Andrić

Alen Andrić je vesel, dobrosrčen, zanesljiv in zelo natančen 34-letni škorpijon. Po poklicu ekonomist, a tudi osebni trener fitnesa in učitelj plavanja za otroke s posebnimi potrebami. V prostem času se še ukvarja s prostim potapljanjem in drugimi športnimi vragolijami. Pravi, da je imel veliko življenjskih prelomnic: »Najpomembnejša prelomnica je bilo rojstvo sina Michela in vsi težki trenutki, ki smo jih preživeli z njim ob samem rojstvu in v prvem letu njegovega življenja.« 

ADNAN BULJUBAŠIĆ, 27 let, Velenje, ekonomski tehnik 

Pro Plus
Adnan Buljubašić

Sedemindvajsetletni Adnan Buljubašić pravi, da bo s svojo energijo in karizmo poskrbel za zabavo. Obožuje glasbo in je ljubitelj ekstremnih športov. Kadar mu ne gre vse po načrtu, se najraje umakne od ljudi. »V drugem razredu osnovne šole sem začel trenirati rokomet, kar mi je v življenju zelo koristilo, saj sem se naučil discipline in organiziranosti. Po poškodbi sem leta 2010 moral prenehati z igranjem, nato pa sem se povsem posvetil gledališču in glasbi,« pove o sebi. 

ALMA PIJUKOVIĆ, 20 let, Velenje, negovalka 

Pro Plus
Alma Pijuković

Dvajsetletna Alma prihaja iz Velenja. Njen moto je: živi noro, česar se bo držala tudi v hiši Big Brother. Samosvoja, trmasta in borbena bikica pravi, da bo šov zanjo zagotovo velika preizkušnja, njen cilj pa je, da bi se gledalci čim bolj zabavali. Meni, da bi sotekmovalce lahko zmotila njena jezikavost in vzkipljivost. In kako bi Alma porabila denar? »Če bi se prebila do konca in zmagala, bi si povečala oprsje in dokončala vozniški izpit,« pravi.