Zabava

Popolnoma odštekan Kralj Ubu

Nejc Simšič
3. 2. 2016, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljanska Drama je postregla z novo predstavo Kralj Ubu po motivih igre Kralj Ubu Alfreda Jarryja v režiji Jerneja Lorencija.

Marko vavpotič
Igralci ljubljanske Drame so na odru uprizorili pravi šov.

Sto dvajset let staro besedilo, ki govori o brezobzirnem in požrešnem oblastniku Ubuju, so ustvarjalci umestili v današnji čas in prostor. V uprizoritvi igrajo člani ansambla Drame Jernej Šugman, Nina Valič, Bojan Emeršič, Jurij Zrnec, Klemen Slakonja, Sabina Kogovšek, Boris Mihalj ter gosta Gregor Zorc in Žan Perko.

Režiser Jernej Lorenci, ki je tokrat z nekaterimi igralci Drame sodeloval prvič, je zadovoljen, da mu je Drama izkazala zaupanje in da je lahko pri svojem umetniškem ustvarjanju imel popolno svobodo. Igralci so tako sami ustvarjali besedilo in s tem osebno vplivali na končen, zelo zabaven rezultat.

Predstava Kralj Ubu ne bo razočarala še tako zahtevnega gledalca. 

Jernej Šugman, ki igra naslovno vlogo, je priznal, da je bil način ustvarjanja te predstave zanj nekaj čisto novega, kar zelo ceni. Zadeve so se igralci lotili tako, da so iskali, kaj je ubujevskega v njih samih. Predstava je navdušila vse gledalce na premieri, ki so igralski zasedbi čestitali tudi na zabavi po predstavi, kjer so nazdravljali pozno v noč.