Zabava

Estetska golota in kakovost z roko v roki

Sonja Javornik
25. 1. 2016, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svoje oboževalke je mladi, vsestranski glasbenik Nino Ošlak te dni razveselil s čisto svežim, vročim videospotom z naslovom Pod tušem. Med drugim se Nino v spotu pojavi gol pod prho, družbo pa mu dela brhka lepotica, plesalka Tjaša Derstvenšek.

Karin Božič
Nino pravi, da ni imel težav s slačenjem pred kamero.

Nino Ošlak nam je zaupal kar nekaj podrobnosti s snemanja, pri katerem je sodeloval z režiserjem Nikom Karom. To je že Ninov sedmi videospot, napoveduje pa izid njegovega drugega avtorskega albuma.

Na začetku snemanja je ekipa posnela prizore, ko Nino z dekletom odpira steklenico vina. Ker je bilo treba pitje vina kar velikokrat ponoviti, sta bila tako mladi glasbenik kot njegova ljubica kar hitro rahlo opita. Morda se je ravno zato zgodilo, da sta se zelo hitro močno vživela v svoji vlogi: »S Tjašo sva posnela nekaj res seksi prizorov, ki mi jih prijatelji zadnje dni kar precej zavidajo. (smeh) Je bilo prav smešno, ko sva se sredi snemanja neke scene oba tako močno vživela, da niti nisva slišala režiserja, ko je rekel 'stop' oziroma dal znak za konec snemanja kadra. Midva sva se še naprej strastno mečkala in valjala po postelji, ekipa pa je mirno gledala in naju ni motila. Ko sva ugotovila, da je snemanje scene že zdavnaj mimo, je sledil seveda napad norega smeha.«

Mladi in vse bolj uveljavljeni glasbenik pravi, da ne želi »prodajati« same golote, ampak tudi vso vsebino, ki jo bo prinesel njegov novi album. 

IGRA IN REALNOST

Nino se je na snemanju z lahkoto prelevil v svojo vlogo. »Čeprav se s Tjašo, ki je v novem spotu odlično odigrala mojo ljubico, poznava že zelo dolgo, sva oba snemanje vzela zelo profesionalno. Res je, da je snemanje čisto nekaj drugega kot ljubljenje v realnosti. (smeh) In to, kar včasih na kameri izpade zelo seksi, v resnici ni tako udobno in prijetno,« o snemanju drznih seksualnih prizorov razlaga Nino.

GOLOTA IN PREDSODKI

Nejc Tomšič
Glasbenik pravi, da dokler je mlad, se golote sploh ne sramuje, če je seveda estetsko zapakirana.

Nino pravi, da dokler je mlad, se golote sploh ne sramuje, če je seveda estetsko zapakirana. Dobro skrbi za svojo kondicijo in postavo, redno teče in kolesari, pozimi smuča in občasno obišče fitnes, zato brez težav sleče majico: »No, pa tudi kaj več. (smeh) Z goloto nimam težav, čeprav je res, da nisem od nekdaj tako samozavesten. Sploh v najstniških letih ni bilo tako, kar je seveda normalno. Moram poudariti, da pred kamero ali fotografskim objektivom nimam težav, če se je treba sleči – kadar je za vsem skupaj tudi neka zgodba, vsebina. Trenutno končujemo snemanje albuma, tako da je ta drzna pesem z videospotom le ena v nizu novih pesmi. Na plošči bo tudi nekaj precej bolj resnih pesmi, tudi stilsko bo zelo razgibana; pop sem zmešal s številnimi zvrstmi, kot so rock, R'n'B in celo jazz.«

Mladi glasbenik je leta 2015 magistriral
Lani je Nino kreativno nadaljeval svojo glasbeno pot s številnimi projekti in uspešnimi radijskimi singli. Junija je z odliko magistriral na ljubljanski glasbeni akademiji. Sodeloval je na večjih koncertnih odrih, v številnih TV-oddajah, pomagal je pri sinhronizaciji risank in risanih serijah. 

ESTETSKA GOLOTA IN KAKOVOST

Mladenič pravi, da to, da se izvajalci v današnjih časih pogosto kar precej razgalijo, še ne pomeni, da glasbeno niso dobri. »Ne bom trdil, da je golota v glasbi nekaj, kar bi šlo vedno skupaj s kakovostjo, se pa pogosto dela krivica izvajalcem, ki imajo številne kvalitete, se malo razgalijo, pa se jih meče v isti koš kot neke muhe enodnevnice. Z ekipo smo imeli pesem Pod tušem pripravljeno že lep čas, a sem vztrajal pri tem, da je skupaj z drznim spotom ne bomo izdali, vse dokler ne bomo imeli pripravljene cele plošče. Zakaj? Preprosto zato, ker ne želim 'prodajati' same golote, ampak tudi vso vsebino, ki jo bo prinesel novi album. Dobro leto in pol smo snemali, sam sem spisal vso glasbo in besedila, prisoten sem bil ves čas, na vseh snemanjih, tudi ko smo snemali določene orkestrske parte, za katere sem prav tako sam spisal vse linije – od violin do trobent. Skratka, za šaljivo in nagajivo pesmijo Pod tušem se skriva še marsikaj, kar želim predstaviti z novo ploščo. Ta singel je šele dober začetek. No, je pa res, da za pesem Pod tušem pač nismo mogli posneti drugačnega videospota kakor bolj slečenega kot oblečenega,« se smeji glasbenik.