Zabava

Končno nasmejani DiCaprio!

ns
12. 1. 2016, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Los Angelesu so podelili prestižne filmske nagrade, ki veljajo za zabavne oskarje in so lepa napoved za morebitne nagrajence oskarjev. Na 73. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus se je najbolj široko smejal Leonardo DiCaprio, ki upa, da bo končno osvojil tudi oskarja.

Reuters
Nagrajena z zlatim globusom – režiser Alejandro Gonzalez Inarritu in igralec Leonardo DiCaprio, oba za film Povratnik

Podelitev, ki jo je iz hotela Beverly Hilton prenašala televizija NBC, je po nekaj letih premora znova vodil britanski komik Ricky Gervais, ki je znan po neposrednih zbadljivkah, in tudi tokrat ni razočaral.

Presenečenj kar ni bilo konec, saj sta prestižni kipec za igro domov odnesla tako Leonardo DiCaprio kot Lady Gaga. 

Film Povratnik režiserja Alejandra Gonzaleza Inarrituja z Leonardom DiCapriem v glavni vlogi je na 73. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad dobil zlati globus za najboljšo dramo, z zlatim globusom za DiCapria in Inarrituja pa je skupaj osvojil tri.

Romantična drama Carol, ki je prišla na podelitev s petimi nominacijami, je ostala praznih rok, prav tako film o finančni krizi v ZDA, Velika poteza.

Za najboljši glasbeni film ali komedijo je bil proglašen Marsovec in zlati globus je za glavno vlogo v tej kategoriji pobral Matt Damon.

Dva zlata globusa je dobil tudi film Steve Jobs, in sicer za najboljši scenarij (Aaron Sorkin) in stransko žensko vlogo (Kate Winslet).

V filmskih kategorijah so nagrade med drugimi pobrali Jennifer Lawrence za glavno vlogo v glasbenem filmu ali komediji (Joy), Sylvester Stallone za najboljšo stransko vlogo (Creed) in Brie Larson za glavno vlogo v drami (Soba).

Komično kategorijo televizijskih serij je med moškimi glavnimi igralci osvojil Gael Garcia Bernal (Mozart v džungli), zlati globus za glavnega igralca v seriji ali filmu pa je dobil Oscar Isaac (Pokaži mi junaka). Med nagrajenci sta bila tudi Lady Gaga za glavno vlogo v televizijski seriji ali filmu (Ameriška grozljivka) in Christian Slater za stransko moško vlogo v enaki kategoriji.