Zabava

Lina Kuduzović bo na odru sama

Alesh Maatko
10. 11. 2015, 20.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Letošnje tekmovanje za najboljšo otroško pesem Evrovizije se nezadržno približuje. Slovenska evrovizijska delegacija se bo v bolgarsko Sofijo, ki je gostiteljica 13. izbora, odpravila ta konec tedna.

Alesh Maatko
Lina Kuduzović, ki je leta 2010 zmagala v šovu Slovenija ima talent, je postala zmagovalka prvega izbora Mini EMA 2015.

Izbor Pesem Evrovizije za otroke bo letos gostil nastopajoče iz sedemnajstih držav, kar je največ po letu 2007. Po uspešnem debiju na Pesmi Evrovizije 2015 se bo tudi otroški različici letos pridružila Avstralija, prvič pa bo nastopila tudi predstavnica Irske.

ZAČETEK OB 19.30
Otroški glasbeni dogodek leta si bomo v neposrednem prenosu iz Arene Armeec lahko ogledali v soboto, 21. novembra, ob 19.30 na 1. programu Televizije Slovenija. Nastopili bodo predstavniki naslednjih držav (zapisani po abecednem vrstnem redu): Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Črna gora, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Nizozemska, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija in Ukrajina. Gostiteljica izbora bo pevka Poli Plamenova Genova, ki je Bolgarijo zastopala na Pesmi Evrovizije leta 2011. Komentator neposrednega prenosa na Televiziji Slovenija bo Andrej Hofer.

Alesh Maatko
Za talentirano pevko je v studiu nacionalne televizije, kjer je potekalo tekmovanje, navijala tudi njena družina.

LINA KOMAJ ČAKA NA NASTOP
Lina Kuduzović, ki bo letošnji evrovizijski oder prvič preizkusila na vaji že v torek, 17. novembra, se že pripravlja na odhod v bolgarsko Sofijo, ob tem pa sporoča: »Pesem Evrovizije za otroke je največji otroški glasbeni dogodek in mi je res v veliko čast, da bom imela priložnost nastopiti na tako velikem odru. Upam, da nastop v Areni Armeec, v kateri so izjemen uspeh dosegli naši odbojkarji, tudi meni prinese nekaj sreče. (smeh) Sicer se z uvrstitvijo ne obremenjujem, želim si, da bi Slovenijo čim bolje predstavila Evropi in Avstraliji. Na odru bom stala in pela sama – poudarek pa bo na izvedbi pesmi. Veselim se tudi, da bom spoznala sovrstnike iz kar šestnajstih držav.«

SLOVENIJA DRUGIČ NA OTROŠKI EVROVIZIJI

RTV Slovenija na tem tekmovanju sodeluje drugič. Lani nas je prvič zastopala Ula Ložar. S pesmijo Nisi sam/Your light je po uspešnem evrovizijskem nastopu prejela 29 točk in zasedla 12. mesto. Zmagal pa je predstavnik Italije, 14-letni Vincenzo Cantiello, in sicer s skladbo Tu primo grande amore (Tvoja prva velika ljubezen).

PRVA ZMAGA ZA HRVAŠKO
Prvi zmagovalec izbora Pesem Evrovizije za otroke je bil 11-letni Dino Jelusić iz Hrvaške, ki je slavil s skladbo »Ti si moja prva ljubav«. Prvi izbor je bil v danskem Köbenhavnu, gostitelji tekmovanja pa so do sedaj bili Lillehammer (Norveška), Hasselt (Belgija), Bukarešta (Romunija), Rotterdam (Nizozemska), Lemesos (Ciper), Minsk (Belorusija), Erevan (Armenija), Amsterdam (Nizozemska), Kijev (Ukrajina) in Marsa (Malta).