Zabava

Član Novih Fosilov iz zapora naravnost na zdravljenje

mv
28. 9. 2015, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hrvaški glasbenik Rajko Dujmić, ki so ga 9. septembra aretirali zaradi fizičnega napada na ženo, ni več za rešetkami, zato pa mu je sodnik predpisal obvezno zdravljenje odvisnosti, zaradi katere je postal nasilen. Žena Snježana je z odločitvijo sodišča zadovoljna.

Facebook

»Vesela sem, da so odgovorni dojeli, da Rajko ne glede na to, kaj se je zgodilo, spada na zdravljenje, in ne v zapor,« je za hrvaške medije povedala Dujmićeva žena Snježana. Sodnik se je tako odločil po pričanju Rajkovega sina Tina in priznanju 61-letnega glasbenika, da se želi ozdraviti odvisnosti od alkohola in mamil. Verjetno bo začel rehabilitacijo v centru KBC Rebro.

»Upam, da bo zdravljenje vzel resno, da bo s tem sebi in ljudem, ki ga imamo radi, polepšal življenje še s kakšno lepo pesmijo. Upam le, da ga ne bo preveč prizadelo dejstvo, da skupina Novi Fosili brez njega nastopa po Makedoniji,« je še dodala zaskrbljena Snježana. 

Stanje se mu je poslabšalo po izključitvi iz skupine

Skladateljevo stanje se je drastično poslabšalo po tem, ko so ga Sanja Doležal in ostali člani vrgli iz skupine Novi Fosili in začeli nastopati brez njega. V uradni izjavi so povedali, da je bil na prisilnem zdravljenju, a je Dujmić to zanikal. »Nikoli nisem bil prisilno hospitaliziran, temveč sem se zdravljenja vsakič udeležil prostovoljno,« je takrat razložil Rajko, ki je imel že pred septembrskim incidentom težave z alkoholom. Zaradi stresa so se začele tudi njegove težave s srcem, odkrili so mu aritmijo, zaradi izključitve iz skupine pa se je vrnil na stara pota in začel piti. 

Zakaj je pristal v zaporu

Dujmića je policija aretirala, potem ko je 9. septembra njegova žena poklicala policijo in ga prijavila zaradi lažjih fizičnih poškodb. Dujmić jo je namreč v navalu pijanosti in omamljenosti zgrabil za vrat in jo želel vreči iz stanovanja v zagrebškem Maksimirju. Snježana je takoj povedala, da je to naredila le zato, da bi se njen mož končno rešil zasvojenosti.