Zabava

Ko kofetkajo znane legende

Nejc Simšič
15. 9. 2015, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Priljubljena slovenska kava je na posebni vožnji po Ljubljanici praznovala 45. rojstni dan, in to z legendami slovenskega uspeha.

Iztok Kurnik

Priljubljena slovenska kava letos praznuje 45 let, odkar je njena edinstvena in prepoznavna aroma prvič zadišala v pražarni v Portorožu. Skozi leta se je razvijala in rasla skupaj z njenimi uporabniki, njena zavezanost kakovosti in ljubiteljem kave pa ji je prinesla dolgoročen uspeh. Bogatih 45 let znanja, izkušenj in zgodb o kavi so proslavili na prav poseben način, skupaj z legendami slovenskega kulturnega, športnega in medijskega prostora. Ti so pomembno zaznamovali slovensko zgodovino s svojimi dosežki, karizmo in pozitivno naravnanostjo ter tako kot Barcaffè letos dopolnili 45 let.

PLOVBA PO LJUBLJANICI

Praznovanje je potekalo na prav posebni ladjici z imenom Barka Cafè, ki je posadko z originalno »kavino« generacijo zapeljala po Ljubljanici. Vožnji so se pridružili igralec Jernej Kuntner, generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec s svojo izbranko, TV-voditeljico Nino Osenar, nekdanji smučar Andrej Miklavc, manjkal pa ni niti Andrej Šifrer, ki je »zakrivil« slavno popevko Kako mi zadiši.

NI ŠE KONEC SLAVJA

Pravemu doživetju okusov in uživanju v plovbi z edinstvenim pogledom na stare meščanske stavbe ter Tromostovje sta se pridružili tudi pevki Daša Gradišek in Eva Hren. Barka pa je oboževalce aromatičnega napitka iz kavnih zrn razveseljevala že med poletjem, ko se je eni izmed voženj pridružil tudi igralec, komik in voditelj Jurij Zrnec. Kavna ladjica bo z brezplačno vožnjo in sodobno različico originalne turške kave mimoidoče v slovenski prestolnici razveselila še zadnjič. Na pristno doživetje se lahko vkrcate v soboto, 26. septembra, med 9.00 in 11.30 na Bregu in spoznate pristen okus prave turške kave v instantni obliki.