Zabava

Kate ujetnica princa Charlesa

mv
15. 9. 2015, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Britanski mediji poročajo, da naj bi Princ Charles zahteval, da ženo njegovega sina Williama, vojvodinjo Catherine, varujejo le ženske. Skrbi ga namreč, da bi se Kate tako kot pokojna princesa Diana zapletla s katerim od svojih varnostnikov in s tem ogrozila družino.

Profimedia

PrincCharles je tisti, ki naj bi imel pri izboru varnostnikov britanske kraljeve družine zadnjo besedo. Britanski mediji poročajo, da je bil on tisti, ki je odločil, da njegovo snaho Kate varujejo le ženske, saj ne želi, da bi bila Kate »v kakršnemkoli pogledu ogrožena«.

Po domače, skrbi ga, da bi se vojvodinja zapletla s katerim od postavnih mož, ki jo varujejo. To pravilo naj bi začelo veljati od 
Williamove zaroke dalje, razlog za njegovo odločitev pa naj bi bilo razmerje, ki ga je imela njegove nekdanja žena Diana s svojim varnostnikom Barryjem Mannakeejem.

zimbio

Diana naj bi se krivila za Barryjevo smrt, saj je verjela, da je bil umorjen. Mannakee je namreč osem mesecev po tem, ko ga je Charles odpustil, umrl v prometni nesreči. Zgodbo je v videu razkril Dianin učitelj retorike. »Samo z njim sem bila srečna. Igrala sem se z ognjem in se opekla,« naj bi mu povedala princesa.

zimbio

Tudi Diano je nekoč varovala ženska, s katero pa se menda v nasprotju s Kate, ki s svojimi varnostnicami nima težav, ni najbolje razumela. »Diana se je bolje razumela z moškimi. Imela je varnostnico, a to ni trajalo dolgo. Z osebo, ki te varuje, se moraš ujeti,« je povedal Dianin nekdanji varnostnik Ken Wharfe.