Zabava

Na Kmetiji izbruhnili prvi prepiri

N.S.
2. 9. 2015, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kmete sta že obiskala mentorja Karolina in Milan, ki sta jima dala prvo nalogo. Popraviti in pobarvati morajo ograjo, a to je že sprožilo prve prepire.

Planet TV

Poleg glavne naloge so dobili tekmovalci še en izziv – pripraviti pravo prekmursko gibanico. Dve sestavini so imeli, mleko za skuto in jabolka, preostale sestavine pa so si morali prislužiti, zato so izdelali načrt, kako jih bodo kupili na tržnici. Večje težave pri opravljanju naloge pa je sprožila ograja, saj siromašna družina nima lesa. Bogati imajo deske, ki jih potrebujeta obe družini, če želita opraviti tedensko nalogo.

Gospodar Gregor je prepričan, da je les del surovin za trgovanje. Vnel se je prepir. Bi morali bogati deske revnim dati ali prodati? Glavi družine ne najdeta skupnega jezika. V prerekanje pri ograji se je vmešala tudi vročekrvna Maruša. Spor okrog ognja pa tudi desk je vnesel nemir tudi v Marušin in Fakijev odnos. Faki Marušo sprašuje, zakaj tako vztrajajo pri tem, da ne bodo menjali, a Maruša se ne pusti zmesti: »Nismo tako neumni, kot Gregor misli,« in Faki razočaran odide. Maruša je prepričana, da ga je Gregor naščuval proti njej. Gregorju zameri, da na siromašne ne gleda kot na družino, vredno spoštovanja.