Zabava

Elvis Jackson za uvod v osmi Schengenfest

STA/J.P.
29. 7. 2015, 06.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

S koncertom primorskih ska-punkerjev Elvis Jackson se bo drevi ob Kolpi v Vinici začel osmi Schengenfest, ki bo do sobote gostil številna imena domače in tuje glasbene scene. Med drugim bodo gostili britanski skupini Rudimental in Asian Dub Fundation ter nemško zasedbo Guano Apes.

Nataša Urbančič, Aleksander Remec

Po drevišnjem večeru, na katerem bo mogoče prisluhniti šestim skupinam, bo drugi festivalski dan ponudil nastopa Nemcev Guano Apes, ki se lahko pohvalijo z nekaj milijoni prodanih plošč po vsem svetu, in Asian Dub Fundation, ki navdušujejo s svojo nalezljivo energijo. V četrtek bo nastopila tudi Siddharta, ki bo predstavila dvojni studijski album.

Schengenfest velja za enega največjih glasbenih festivalov v Sloveniji. Od prve izdaje leta 2008 je gostil več kot 200 glasbenih izvajalcev iz Slovenije in tujine. Festival vsako leto pritegne približno kot 20.000 obiskovalcev.

Petek bodo zaznamovali slovenski glasbeniki Magnifico, Vlado Kreslin, Niet, Zablujena generacija, Rock Defect, Sell Out in Soul Duality.

Za sklep festivala bodo poskrbeli Rudimental, dobitniki nagrade brit leta 2014. Med drugim bodo postregli z uspešnicami, kot sta Waiting all Night in Feel the Love.

V goste prihaja nagrajenec MTV Gramophonedzie, med vrhunci bo tudi nastop skupine S.A.R.S.

Organizatorji pripravljajo tudi pestro dogajanje na elekro odru in bogat spremljevalni program, ki bo vključeval možnost spusta po Kolpi in helikopterske panoramske vožnje. Na voljo bodo različne delavnice, stand-up predstave in športne dejavnosti.