Zabava

Slovenski pevec se je zaradi samomora prijatelja odločil da ...

S.J.
18. 7. 2015, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tima je prijateljev samomor močno prizadel, zato se je odločil, da bo poskušal z glasbo poslušalce nagovoriti bolj angažirano kot doslej.

Vir: arhiv Svet24

Na nastopih mu družbo večkrat delajo tudi Klemen Bunderla, Kataya, Nuška Drašček in drugi znani obrazi iz šova, ki so postali njegova druga družina.

Simpatičnemu Mariborčanu si je le uspelo izboriti nekaj dni dopusta, ki ga bo letos preživel v družbi prijateljev na Kornatih.

Ja, za Tima Koresa bo letošnje poletje zelo delovno, saj ga čakajo številni nastopi, snemanje drugega singla in projekt, o katerem za zdaj ostaja še zelo skrivnosten, potrdil pa je novico, ki je zagotovo zlomila kar nekaj src.

Tima Koresa je Slovenija spoznala kot člana fantovske zasedbe In&Out, ki je s svojim razpadom verjetno zlomila kar nekaj src. Čeprav so se fantje odločili iti vsak svojo pot, Kori pravi, da drug drugega podpirajo in je bila odločitev za razhod skupna. Konec ene zgodbe pa je za Tima začetek druge, ki jo je pravzaprav začel že maja, ko je predstavil singel Brez poti. Ta je nastal v sodelovanju z raperjem Trkajem, v spotu pa je nastopila Ula Furlan.

MOČNO SPOROČILO

Gre za videospot z močnim sporočilom in kampanjo proti samomorom, saj je Kori želel opozoriti na to perečo problematiko. Navdih za pesem je bil dogodek v njegovem življenju. Ker gre za temo, ki je pri nas še vedno velik tabu, se je o odločil nanjo opozoriti tako, kot najbolje ve in zna, z glasbo. 

»Samomor je žal storil tudi moj prijatelj, kar je pri teh mladih letih res tragedija. Njegovo dejanje je bilo povod, da sem o tem začel bolj razmišljati. So situacije v življenju, ko preprosto ne gre vse kot po maslu, ko se stvari sesujejo ena za drugo in si duševno v precej neugodni situaciji, ranljivem stanju, ko te prešinejo podobne misli. Meni je velikokrat pomagala glasba, zato sem sam napisal komad v tej smeri,« pravi Kori in dodaja, da se o tem pri nas premalo govori, čeprav si preveč ljudi vzame življenje. »V nekem trenutku sem se odločil, da ne želim snemati videospotov, kjer smo samo lepi na kameri, ampak skušam skozi glasbo opozarjati na teme, ki so premalo slišane, tabu tematike … Preprosto želim, da ima spot pozitivno, dobrodelno noto in sporočilo.«

PRIPRAVLJA VELIK PROJEKT

Poleg tega da snema svoj drugi singel, je pred njim še en velik projekt, o katerem pa trenutno še ne želi ničesar razkriti. Sicer pa med »projekte« letošnjega poletja šteje tudi dopust, ki si ga je zelo težko izboril. »Rad imam plaže, kjer ni veliko ljudi,« pravi in doda, da so se zaradi tega letos z družbo odločili najeti hiško sredi otoka na Kornatih. »To je zame raj, saj ni niti signala, le za tiste najbolj nujne klice. Ni ga lepšega. Tudi Amsterdam me čaka, da ga obiščem. Letos si bom zagotovo privoščil več scuba potapljanja,« nam je zaupal Kori, ki ga po morskem oddihu čakajo novi nastopi.

Osebni album