Zabava

Poroka dedičev dveh dinastij v nekdanjem domu princese Diane

mv
13. 7. 2015, 17.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Če ste mislili, da so dogovorjene poroke, v katerih se premožne družine dogovorijo, kako bi oplemenitile svoje premoženje in še povečale vpliv, v modernem svetu preteklost, se motite.

Zimbio

Pred dnevi se je namreč v Kensingtonski palači v Angliji zgodil pomemben obred, v katerem si večne zvestobe nista zaobljubila le mladoporočenca, ampak celotni družini. Dobrodošli na poroki Nicky Hilton in Jamesa Rothschilda, najmlajše dedinje hotelskega imperija Hilton in člana družine, ki ima najmočnejši vpliv v britanskem kraljestvu.

Zanimiva kombinacija dveh družin, ki so ju v preteklosti zaznamovali škandali in tragedije, je prvič v zgodovini pripeljala predstavnike obeh dinastij na eno mesto, v obrobje Orangeryja, kjer stoji Kensingtonska palača. Tako je, govorimo o palači, kjer je nekoč živela princesa Diana, danes pa je del posestva odprt tudi za luksuzne poroke.

Instagram

31-letna nevesta Nicky Hilton je nosila Valentinovo obleko, vredno vsaj 50 tisoč angleških funtov, in zaročni prstan z ogromnim diamantom, katerega vrednost ocenjujejo na milijon angleških funtov. To je bila že druga poroka za svetlolasko, ki je prvi usodni da dahnila leta 2004 v Las Vegasu, a se je njen zakon z bankirjem Toddom Meistrom neslavno končal že po osmih tednih, nato pa ga nihče v družini ni več omenjal. Dobrih deset let pozneje pa je Nicky, ki je vedno živela v senci notorične sestre Paris, pred oltar popeljal nov bankir – James Rothschild.

Ljubezen na prvi pogled

Zimbio

James in Nicky sta se spoznala leta 2011 v Rimu na poroki še ene dedinje, Petre Ecclestone. Nicky pravi, da je šlo za ljubezen na prvi pogled in da je pravljično prizorišče poroke še pripomoglo k izjemno romantičnem vzdušju. »Ni lepšega kot svojega bodočega moža spoznati na poroki svoje prijateljice. Zelo sva si podobna. Oba sva bolj tiha in sramežljiva in najbolj uživava, če lahko skupaj preživljava čas doma, kuhava in gledava filme,« je nedavno priznala 31-letnica, ki je vesela, da je konec obdobja, ko ju je z Jamesom ves čas ločeval ocean. Ona je namreč živela v Los Angelesu, njen srčni izbranec pa v Londonu. Zdaj sta se odločila, da se ustalita v New Yorku, kjer sta že kupila prestižno stanovanje na Manhattnu.

Zimbio

Poroka na dvorišču Dianine palače

Poroka, ki se je odvijala na dvorišču Kensingtonske palače, je privabila ogromno pomembnežev iz poslovnega sveta, med njimi so opazili tudi pisatelja Jaya McIneryja, dedinjo Anne Hearst, princeso Yasmin Aga Khan, poslovneža Davida Kocha, Petro Ecclestone, Chelseo Clinton ter seveda ožje in daljne sorodnike obeh družin. O denarju, ki sta ga družini zapravili za razkošno poroko, se javno še ni špekuliralo, je pa v javnost prišel podatek, da so gostom med drugim postregli tudi s testeninami s sirom, miniaturnimi picami in krekerji s kaviarjem.