Zabava

Alya pravi, da se tudi s trmo kaj doseže

Sonja Javornik
9. 7. 2015, 21.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Z živim posnetkom in videospotom pesmi Za naju vedno nasmejana Alya napoveduje nov, drugačen projekt. Vse pesmi z albuma Car bo namreč posnela še v živo. To poletje bo torej precej delovno, saj jo poleg tega čakata še koncertna turneja in snemanje dokumentarnega filma.

Lidija Mataja

A mi smo klepetavo svetlolasko pevko tokrat zaslišali o bolj zabavnih rečeh.

Kdo je za vas pravi car?

Zame so carji ljudje, ki delajo dobro, širijo pozitivno energijo in delajo premike – presežke v dobrem pomenu. (smeh)

Kdo je pri vas prvi prepoznal talent za glasbo?

Ha! Težko vprašanje, kaj pa vem ... Mislim, da sem bila kar sama tista, saj sta bili želja in strast do glasbe in umetnosti tako veliki, da ju ni bilo možno brzdati. Neke stvari v življenju, ki so ti namenjene, kar stečejo same od sebe, saj veste.

Ste sami hoteli v glasbeno šolo?

V glasbeno šolo sem res želela hoditi sama, vendar mi je zaradi določenega programa postalo kar hitro dolgčas, zato sem začela pouk v zasebni glasbeni šoli, kjer sem se pozneje učila tudi solopetja.

Ste kdaj sovražili vaje?

Haha, kot verjetno večini tudi meni ni bila ljuba teorija in zgodovina glasbe, vedno sem imela rada praktični del, »feeling«.

Ste bili dostikrat doma z inštrumentom, medtem ko so se vaši prijatelji zunaj igrali?

Včasih. Sicer pa mi nekako ni bilo težko, kadar sem delala material, ki mi je bil všeč. Zataknilo se je bolj pri programu, ki ni bil zame. (smeh) Sicer pa sem v glasbenem ustvarjanju vedno uživala, si igrala, si izmišljevala pesmi …

Bi rekli, da ste zaradi vaj postali bolj samodisciplinirani?

Ne verjamem, da sem pri teh letih imela kaj dosti discipline. (smeh) Bi prej rekla, da sem imela trmo, ampak tudi s trmo se nekaj doseže, ni vedno slaba!

Bi oprostili prevaro?

To je sicer res težko vprašanje, saj verjetno do dane situacije niti ne veš, kako bi odreagiral. Bi pa rekla, da je tukaj najbolj prevaran prav povzročitelj, saj mora na svojih plečih nositi veliko breme. Sicer pa verjamem, da se vsa jeza in zamere močno skladiščijo v nas, in če teh stvari ne čistimo sproti, lahko zbolimo. Zato mislim, da je zavoljo sebe in bližnjega treba znati odpuščati, tudi ko je najtežje.

Katera je vaša najljubša pravljica?

Ne spomnim se več naslova, sem pa kot otrok oboževala Svetlano Makarovič!

Ste kdaj doživeli kakšen nenavaden dogodek?

Seveda! Zgodil se mi je lani in skoraj verjamem, da se mi kaj bolj norega in nenavadnega ne more zgoditi. (smeh) Lani maja sem imela koncert nad 4000 metri na letalu, z mano je bil gost Massimo Savić, in ker sicer kar malo nerada letim, kljub temu da zelo rada potujem, je bil to vrhunec! Priprave na koncert so potekale kar ves mesec, saj je za tem veliko logistike in organizacije. Hvala Domnu Mavriču, Katji Mlakar in Luki Jošovcu. Noro je bilo, zdaj bi pa še! (smeh) Tudi Chilly dogodek pred slabim mesecem je bil nekaj posebnega, saj smo v »mojo dnevno sobo« povabili pet oboževalcev, ki smo jim odigrali sveže pečeno ploščo Car v živo.

Jani Ugrin

Katere lastnosti vas pri ljudeh najbolj motijo?

Sama vedno gledam, kaj imam pri ljudeh rada, in poskušam izbrisati minuse, ker mislim, da je tako lepše živeti.

Koliko najboljših prijateljev imate in ali je kateri izmed njih znana osebnost?

Imam veliko prijateljev, ki mi ogromno pomenijo. Hvaležna sem za to!

Se radi šalite?

Ves čas, hahaha.

Bi kaj spremenili v svojem življenju?

Zadovoljna sem s svojim življenjem, saj živim svoje sanje. Četudi nimam prostega časa, jemljem svoje delo kot prosti čas in ne morem se pritoževati.