Črna kronika

Slovenca na Hrvaškem uspavali, nato pa oropali

lt
9. 7. 2015, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Obiskovalec hrvaškega kampa na družbenem omrežju trdi, da so mu v šotor napeljali uspavalni plin in mu ukradli prenosni računalnik ter baterije za dron. Hrvaška policija naj bi njegovo prigodo obravnavala kot pijano blodnjo.

Twitter

Mlajši moški, čigar ime hranimo v uredništvu, se je odločil opozoriti slovensko javnost pred domnevnim kriminalom v hrvaškem kampu. Pri tem ni podal podrobnosti, kje in kako naj bi se zadeva odvila, niti kakšen plin naj bi bil prisoten. To gre verjetno pripisati temu, da policija njegovega primera ni vzela resno, trdi avtor zapisa. Policist naj bi v verodostojnost njegove zgodbe podvomil z vprašanjem, ali si je prejšnji dan privoščil kakšno pivo, s tem pa naj bi se zadeva zaključila, sklepamo iz zapisa.

Zgodbo, ki jo je na družbenem omrežju Facebook delilo več kot 2000 uporabnikov, smo skušali preveriti pri pristojnih. Na Policijski upravi Ljubljana so nam pojasnili, da glede tega nihče ni vložil prijave in da še niso obravnavali primera, ko bi kdo koga uspaval s plinom in nato okradel. Obrnili smo se tudi na hrvaško PU Istarsko, kjer so nam sporočili, da v preteklih dneh niso imeli takšnega primera, kar pa ne pomeni, da do njega morda ni prišlo. »Oškodovani policistu morda ni navedel, da sumi, da je žrtev plina,« je pojasnila Nataša Vitasović, tiskovna predstavnica omenjene PU.

V stik smo skušali priti tudi z avtorjem zapisa, vendar se na naše pobude ni odzval.