Zabava

Absolutni zmagovalec Splitskega festivala

am
9. 7. 2015, 22.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Priljubljeni hrvaški glasbenik je s svojo novo skladbo Moje zlato prepričal tako publiko kot strokovno žirijo, z osvojitvijo vseh možnih nagrad pa je potrdil svojo vrnitev.

Promo foto

Po lanski zmagi na festivalu s skladbo Uvik isti, ki je bila hkrati proglašena tudi za najbolj poslušano lanskoletno festivalno skladbo, je priljubljeni hrvaški pevec tokrat stavil na Moje zlato in zlato tudi dobil. Poleg enoglasne potrditve publike in strokovne žirije in s tem osvojitve glavne nagrade Splitskega festivala za skladbo Moje zlato je Grašo prejel tudi nagrado medijev ter postal edini izvajalec, ki je poleg zmage osvojil še tretje mesto po mnenju strokovne žirije – za besedilo Danijeline skladbe Jednu za ljubav.     

22 RAZLIČNIH ZGODB

Letošnji vroči Splitski festival je postregel z 22 vrhunskimi izvedbami in prepričljivo okronal Petra Graša – ki je med drugim v nedeljo nastopil kot zadnji izvajalec. Drugo mesto je po mnenju publike pripadlo Mladenu Grdoviću s skladbo Nek se čuje pisma s Jadrana, tretje mesto pa po mnenju publike zaseda klapa Rišpet – parlando Frane Perišin s skladbo Kad se svome domu vratim.

ENOTNA STROKOVNA ŽIRIJA

Strokovna žirija si je bila s publiko enotna glede zmagovalca, medtem ko je drugo mesto dodelila Tediju Spalatu, Tomislavu Braliću in klapi Intrade za skladbo Sve dok bura dere, tretje mesto pa si je po mnenju strokovne žirije pripela Danijela s skladbo Jednu za ljubav. Danijela je obenem prejela tudi nagrado za najboljši slog.  

POLETJE V ZNAMENJU PETRA

Očitno je to poletje v znamenju Petra Graša. Od novih verzov in melodij, provokativno-romantičnih videospotov do absolutnih zmag … Pesem Moje zlato, ustvarjena s pomočjo Tončija in Vjekoslave Huljić, je poleg nove zmage že nekaj tednov na prvem mestu hrvaške top liste HRTop40, medtem ko videospot zanjo še vedno vznemirja občinstvo. Priljubljeni pevec je v polnem zagonu, da svojim starim nespornim uspehom doda spet nove.