Zabava

Lombardo in Hodža - pretresljivo resnično ...

K.S.
23. 6. 2015, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Izjemen vokalist Nejc Lombardo, ki se je v začetku leta po glasbenem premoru predstavil z novo avtorsko skladbo ‘Ti’ in prvim duetom, zdaj predstavlja tudi videospot, ki ga je po idejni zasnovi Nejca in Hodže posnel Marko Duplišak.

Menart

Zgodba videa sledi besedilu pesmi v kateri sta se Nejc in Hodža dotaknila sočutja in razumevanja do sočloveka. Glasbenika sta vesela, da sta skupaj ustvarila tako pozitiven projekt, saj tako pesem, kot tudi video nosita močno in pozitivno sporočilo. »Vsak se lahko znajde v nezavidljivi situaciji, ki je lahko pogubna zanj in njegovo družino. Nezadovoljstvo, ki ga širimo in ob tem iščemo najhitrejše rešitve, pa so lahko uničujoče za celotno družbo. Sporočiti želiva, da je odgovornost varovanja družbenih vrednost na vseh nas in bi vedno morali stopiti skupaj, če se kdo znajde v brezizhodni situaciji.« je povedal Nejc o pesmi, Hodža pa je še dodal »Želela sva povedati, da se dnevi prehitro odvijajo in na življenjski poti te lahko presenetijo ovire, ki jim nisi kos. Veliko lepše bi živeli, če bi pazili en na drugega, zato ne hodimo po svetu z zavezanimi očmi, odprimo svoja srca. In kar je najbolj pomembno, ne glede na to, kje se nahajaš ali kakšen je tvoj življenjski status – najbolj pomembno je, da si v srcu ‘človek’

Pred premiero videospota je Hodžo pretresla novica o izgubi 21-letne sestrične in zveste prijateljice, zlate študentke, ki je ob študiju z veseljem opravljala delo prostovolje in delala, saj je varčevala za študij v tujini. »Ravno zato, ker nikoli ne veš s čem te lahko življenje preseneti, sprejemam življenje kot vsakodnevno lekcijo in ga želim izkoristiti čimbolj pozitivno.« je še povedal Hodža.

V izpovedni pesmi Ti je Nejc prvič glasbeno sodeloval z raperjem Danijelom Hodžičem, ki ga poslušalci poznajo pod ustvarjalnim imenom Hodža in je na slovenaki rap sceni prisoten tako s samostojnimi singli (‘Miss Me‘, ‘Ne se folirat‘ …) ter z odmevnimi dueti z Zlatkotom (‘Lahko povlečete usi‘, ‘Pejt naprej‘, ‘Vate še verjamem‘), Raletom (‘Čao mala‘) ... in drugimi.

Kako je prišlo do sodelovanja je Nejc povedal: »Hodža s producentom Željkom Mladenovićem sodeluje že zelo dolgo, in med pripravljanjem ene od mojih pesmi, se je ravno oglasil pri njemu. Ujel je moj glas, ki mu je bil všeč in zelo hitro sva realizirala idejo o sodelovanju. Kmalu sem imel glasbo že pripravljeno, in po poslušanju, sva si s razdelila dele pesmi,da sva se lahko lotila pisanja besedila.«

Nejc se je v glasbeni svet prebil z radijsko uspešnico ‘Zavrtela sva svet‘, sledila ji je pesem hitrejših ritmov ‘Hej Hej‘, ter ‘Mesto želja‘, za katero je posnel tudi video v središču Ljubljane. Tik pred veliko življenjsko prelomnico se je predstavil s singlom ‘Sam‘. Le nekaj mesecev kasneje je prevzel vlogo največjega heroja mali deklici in se za kratek čas umaknil iz glasbenega sveta.

V letošnji pomladi je bil Nejc Lombardo del ekipe glasbenikov zbranih v podporo in promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Sloveniji. Pod vodstvom producenta in skladatelja Žige Pirnata  je šestnajst glasbenikov posnelo skladbo ‘En svet‘.