Zabava

Tereza Kesovija se poslavlja

mv
22. 6. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po 54 letih izjemne kariere se je hrvaška glasbena diva Tereza Kesovija odločila, da je čas, da se upokoji in oder prepusti mlajšim izvajalcem. Trenutno končuje svoj zadnji album, nato pa se bo, kot pravi, umaknila s scene.

Promo foto

Zadnji album Tereze Kesovije bo že 51. v njeni bogati glasbeni karieri, a pevko pogovori o slovesu z odrov prav nič ne žalostijo. »Utrujena sem,« je priznala za hrvaške medije, ki so jo obiskali na snemanju videospota za njeno novo pesem Ostavi me tu.

Slovo ne bo grenko

Danes 76-letna Tereza je na odru prvič stala pri 22 letih, vse od takrat pa ni prenehala peti. Nastopala je po vsem svetu, največ slave pa je požela v Franciji, kamor se še vedno rada vrača. Kljub številnim uspehom v karieri ji je življenje postreglo s kar nekaj težkimi preizkušnjami. Trdo se je trudila za svoj uspeh, a napor je imel svojo ceno, saj so ji leta 2008 zaradi karcinoma odstranili ledvico, pozneje pa še dva tumorja na ušesu. Lani se je borila za življenje zaradi hude sepse na ledvici, a je v bitki zmagala. »Kar te ne ubije, te krepi,« pravi pevka, ki ima za sabo dva zakona; z Ronaldom Lopatnyjem in Mirom Ungarom, s katerim ima sina Alana. Njeno slovo od odrov ne bo grenko, saj se bo od njih ločila z ogromno lepimi spomini in uspešnicami, ki jih še dolgo ne bomo pozabili. 

Mediaspeed