Zabava

Pia že išče zdravnika

Mojca Vakselj
22. 6. 2015, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zmagovalka Big Brotherja si je v hiši večkrat dala duška in hormone spustila na plan. Zdaj pa bo šlo zares.

POP TV

Tretja sezona šova Big Brother se je po 15 dolgih in napornih tednih končno zaključila, naslov zmagovalke in nagrado 50 tisoč evrov je domov odnesla Pia. Filipčič Tako se je zgodilo, kar smo potihoma pričakovali, številni pa tudi želeli – da zmaga 22-letna Primorka, ki je Slovenijo ganila s svojo zgodbo. Visokorasla lepotica se je namreč rodila kot deček in se je v zadnjih letih spopadla s kar nekaj izzivi, da bi lahko sledila svojemu srcu in zaživela kot ženska. Že od začetka je poudarjala, da bi ji glavna nagrada omogočila dokončno spremembo spola, zato ni presenetljivo, da je to tisto, česar se bo zdaj po zaključku snemanja najprej lotila. » Moj glavni cilj je operacija, zato se trenutno ukvarjam z iskanjem primernega zdravnika, s katerim se bom lahko dogovorila za preglede in nato poseg,« nam je zaupala 22-letnica, ki pa ne želi, da jo oznaka drugačnosti spremlja skozi vse življenje. »Delila sem svojo zgodbo, pokazala sem, kdo sem, in upam, da so ljudje dojeli, da smo tudi transseksualci povsem navadni ljudje,« pravi Pia, ki je kar nekaj časa razmišljala, ali naj se izpostavi na ta način ali ne. «Odločila sem se, da to naredim ne le zaradi sebe, ampak tudi zaradi vseh ostalih, ki se morda spopadajo s podobno težavo,« pravi rjavolaska, ki si je med bivanjem v hiši večkrat dala duška in hormone spustila na plan. »Vse je bilo za zabavo, malce eksperimentiranja, nič drugega. V hiši se nisem v nikogar zaljubila, mi bodo pa vsi ostali v lepem spominu,« nam je razložila.

POP TV

Želi ostati v svetu zabave

V hiši je malce bolje spoznala tudi samo sebe in ugotovila, da jo privlači svet zabave, zato upa, da se ji bodo po koncu snemanja odprla kakšna nova vrata. »Želim si biti pred kamerami, na odru. Morda kot voditeljica ali pevka,« pravi Pia, ki se veseli prihodnjih tednov, saj si z operacijo ne bo uresničila le dolgoletne želje, ampak bo lahko z delom nagrade pomagala tudi svoji družini, ki jo je ves čas podpirala. »Morda si bom privoščila tudi kakšno potovanje, ne vem še,« je še dodala mladenka, ki je v zadnjih 15 tednih Slovenijo dvignila na noge in ji odprla oči za drugačnost.

POP TV

Zmago izpred nosa ukradla Ani Mari

Pia je do konca vejala za favoritko, na koncu pa je le za las premagala Prekmurko Ano Mari, ki ji tega ni zamerila. Nasprotno, 22-letna študentka je vesela, da je zmagala Primorka, saj je vedela, kako pomembna je zanjo operacija spola, ki si jo bo lahko privoščila z nagrado. Podporo so zmagovalki na družbenih omrežjih izrazili tudi številni znani Slovenci, med njimi je bila najbolj glasna Salome, ki Pio najverjetneje razume še najbolj od vseh. »Držim pesti in prosim vesolje, da zmaga lepotica Pia,« jo je podpirala med glasovanjem, ko so 22-letnico razglasili kot zmagovalko, pa je srečo izrazila v številnih objavah, ki kažejo na to, kako ponosna je na mlado Pio. 

POP TV