Zabava

Jedrski napad na Metelkovo! Zadnja Nuclear Assault turneja!

R.T.
10. 6. 2015, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kultna ameriška thrash metal zasedba Nuclear Assault bo 12. 7. letos obiskala tudi Slovenijo. Bend, ki je nastal po tem, ko je basist Dan Lilker zapustil Anthrax in s prijatelji hotel igrati furiozni miks hardcora in metala, ki je rezultiral v obliki Nuclear Assault, prihaja prvič v Slovenijo.

Arhiv Svet24

Že z začetnima izdelkoma Game Over ter EP-jema Brain Death in The Plague je bend rušil vse pred seboj, kaj šele z dolgometražnimi thrashačinami Survive, Handle With Care in celo zadnjim, čeprav slabšim poizkusom obuditve stare slave slabo desetletje nazaj, Third World Genocide.

Bend poleg Lilkerja, ki se je v zgodovini metala zapisal še z Brutal Truth in ostalimi grind/death/thrash itd. projekti, navezami in bendi kot takimi, tvorijo še kitarist/vokalist John Connely, kitarist Eric Burke ter bobnar Glenn Evans.

V živo pa so - samo poglejte bootlege na YouTube - vedno zveneli ubijalsko. In verjemite, da bend, ki bo letos izdal še poslovilni album in odigral t. i. The Final Assault Tour, ne bo stal križem rok na odru - kot tega ne bodo počele niti slovenske thrash legije, mar ne? Kot predskupina bodo nastopili domači thrasherji Eruption in skupina Panikk!