Zabava

Za svojo žensko bi naredil vse, četudi v posteljo pride … neobrita

A.M.
12. 3. 2015, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ranko Babić, eden najbolj vročih komikov ta hip, je na praznik mučenikov s svojo monokomedijo poskrbel za prešerno počutje svojih sotrpinov.

Marko Vaupotič/Media24

In teh je bilo dovolj za nabito polno dvorano, saj so ga z odra pospremili s številnimi aplavzi. Privoščil jim je namreč zvrhano mero smeha, darila – copate in predpasnike –, ob slovesu pa še čisto moške pijače, šilce žganega in pivo. V dvorani so se mu pridružili številni znani obrazi, ki so bili navdušeni nad komikom.

Marko Vapotič

Predstavo so si ogledali Sandi Salkič s sinom Juretom, Marko Vozelj, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Eva Breznikar, Rebeka Dremelj, Sandi Čolnik, Nataša Pirc Musar, Bernarda Jeklin in mnogi drugi. In čemu so se obiskovalci nasmejali do solz? Resnica še nikoli ni bila tako zabavna kot v tej komediji, ki se brez izjem in dlake na jeziku dotika prav vsega: od spominov na izgubo nedolžnosti do prvega skupnega dopusta s punco, rojstva prvega otroka in krutega spoznanja, da niso vsi dojenčki ljubki.

Marko Vaupotič/Media24

Poleg tega pa so obiskovalci izvedeli še, kakšen izgovor uporabiti, ko so zasačeni pri »igranju s samim seboj«, zakaj morajo paziti, kakšno ime izbrati za svojega otroka in katere spolne prakse lahko usodno vplivajo na odnos. Namesto vseh obiskovalcev je namreč vse te boleče lekcije odnosa s samim seboj in nasprotnim spolom izkusil Ranko, ki bo v naslednjih tednih nadaljeval turnejo po slovenskih krajih.

Marko Vaupotič/Media24

Direktorica Špas teatra Urša Alič in Ranko pa sta ob tej priložnosti napovedala tudi izbor za Naj copato leta. Z laskavim naslovom se bo lahko pohvalil tisti moški, ki bo prepričal s svojim znanjem domačih opravil. Prvonagrajeni se bo potegoval za kar 1000 evrov nagrade, 15 srečnežev pa čaka prav posebno razvajanje.

Marko Vaupotič/Media24