Zabava

Ognjeni muzikanti so zažigali v Komendi

A.M.
11. 3. 2015, 22.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po prvi zgoščenki in velikem koncertu v Komendi zdaj čaka Ognjene muzikante še nastop na festivalu Slovenska polka in valček.

Studio Tanti

Če gre soditi po prvih mesecih letošnjega leta, potem je pred Ognjenimi muzikanti res vroče leto.

Studio Tanti

Zadnji petek v februarju so v Športni dvorani v Komendi pripravili prvi večji koncert in ga pospremili z izdajo prve zgoščenke. Naslovili so jo tako kot koncert – Ognjeni med vami. Polni dvorani obiskovalcev so predstavili skoraj vse skladbe s svojega prvenca, poleg tega pa pripravili nekaj prijetnih presenečenj tako za ušesa kot za oči. Oder so si z njimi delili še Štajerskih 7, Irena Vrčkovnik, Ansambel Jureta Zajca, Sekstakord, skupina Špica, Viharnik, Anita Kadenšek, Jožica in Mateja Kališnik, Sandra Feketija,Navihanke, Kvatropirci, Vikend in mlada navihana voditelja, brata Jaka in Maks, ki sta zaslovela v oddaji Slovenija ima talent.

Studi Tanti

Na zgoščenki Ognjeni med vami je posnetih 13 pesmi, med njimi Šrangarska, Srečna nevesta, Ničesar te ne prosim, Do nebes in nazaj in druge. Skoraj polovica skladb je avtorskih, pod njimi pa so podpisani ognjeni Samo Kališnik, Uroš Steklasa, Aljoša Jurkošek in Peter Vidmar, pri katerem imajo fantje tudi vaje. Gašper Salobir, ki je se zasedbi pridružil kot zadnji, pa še nima avtorske skladbe pri projektu. Ognjeni muzikanti veliko in radi sodelujejo tudi z uigranim avtorskim parom Renato in Robertom Smolnikarjem.