Zabava

Tomaž Ahačič - 'Fogl' spet preseneča

A.M.
22. 2. 2015, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekdanji član zasedbe Yuhubanda, ki je znan tudi po svojih izjemnih nastopih v šovu Znan obraz ima svoj glas, zdaj stopa po samostojni poti.

Nejc Tomšič

Del te poti je tudi nova glasbena zgodba, na katero je nadarjeni glasbenik še posebej ponosen. Tomaž Ahačič - Fogl je namreč posnel prvo samostojno pesem – melodično pop-rock skladbo, ki se sicer začne umirjeno, intimno, samo s klavirjem in njegovim odličnim vokalom, nato pa se razvije v pravo energijsko bombo.

»Ko sem prvič slišal melodijo in besedilo pesmi Povej mi, koliko ti še pomenim jaz, sem enostavno močno začutil celotno zgodbo in verjel, da je to pesem, v kateri se lahko najde čisto vsak, ki je bil že kdaj res zaljubljen. Da je pesem nastala z zelo pozitivno energijo, pa je 'kriva' mlada, nadarjena ekipa, s katero smo se odlično ujeli,« je o svoji prvi samostojni pesmi ponosno povedal Fogl.

Glasbo je napisal mlad, vsestranski glasbenik Nino Ošlak, besedilo pesnik Igor Pirkovič, pod aranžma pa se podpisuje eden najuspešnejših producentov pri nas – Damjan Pančur iz produkcijske hiše Pancho Production. Pesem bogatijo inštrumenti, ki so vsi odigrani in posneti v živo: klaviature (Nino Ošlak), kitare in bas (Damjan Pančur) ter bobni, za katere je poskrbel izvrstni bobnar, ki se je šolal tudi v Los Angelesu, Klemen Markelj, spremljevalne vokale pa je odpela pevka Neža Bračun - Nessy, ki je sicer ravnokar izdala tudi svoj prvi album.

Nejc Tomšič