Zabava

Talenti: na dan je prišlo, kaj je nekoč počela zmagovalka Jana Šušteršič

A.M./K.Š.
23. 12. 2014, 15.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Letošnja zmagovalka šova Slovenija ima talent, 29-letnica iz Medvod, že buri duhove.

Mediaspeed

Če so na eni strani žirantje Jano Šušteršič, ki je s pevsko točko na noge spravila publiko, opisali kot »fantastično, perfektno, enkratno, popolno«, se je na drugi strani na družbenih omrežjih kot tudi na spletu našlo kar nekaj komentarjev, ki menijo, da ni primerno, da je nastopila v resničnostnem šovu.

Gremo po vrsti. Lepotička, ki je v finalni oddaji dobesedno pometla s konkurenco, ima za seboj že kar konkretno glasbeno kariero in veliko nastopov. Jana, ki se je rodila v Beogradu, kjer je tudi obiskovala glasbeno šolo in zaključila šolanje, je že od leta 2008 aktivna na srbski glasbeni sceni. Do leta 2011 je namreč prepevala v izjemno uspešni skupini Neverne Bebe, potem pa je odpotovala v ZDA, kjer je nadaljevala s šolanjem.

Mediaspeed

Ravno zaradi teh dejstev je bilo mogoče prebrati kar nekaj zanimivih mnenj, predvsem da ni najbolj primerno, da se je sicer odlična pevka prijavila v tovrstno oddajo, saj v bistvu že nekaj let deluje na vrhu srbske glasbene scene. Oddaja je v prvi vrsti namenjena večinoma neuveljavljenim talentom, a glede na to, da je slovenski trg zelo majhen, poskušajo srečo tudi vsi tisti, ki za seboj že imajo nekaj kilometrov.

Mediaspeed

Kakorkoli že, četrta sezona šova se je tokrat zaključila v velikem slogu. V vsaki od petih polfinalnih oddaj se je predstavilo šest talentov, le dva iz posamezne oddaje pa sta se podala v finalno oddajo. Talente so z glasovanjem izbirali gledalci, pomagala pa je tudi žirija, ki so jo v četrti sezoni sestavljali Branko Čakarmiš, Ana Klašnja in Rok Golob. V finalni oddaji se je za zmago potegovalo deset talentov, in sicer F & B Acrobatics, iON, Stiven Rahman, Blue man, Barbara in Klemen, Anej Piletič, Maša in Lara; Alenka Vozlič, Adrijana Kamnik in Jana Šušteršič, ki je na koncu prepričljivo slavila.