Zabava

Valerio je najbolj zaželen slovenski zet

Polona Krušec
6. 12. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Šele nekaj dni je minilo, odkar je Valerio Lutman odložil kuhalnico v šovu Gostilna išče šefa in se z zmago v žepu vrnil domov. Enaintridesetletnik iz Šempetra pri Gorici je prevzel Slovenijo, ki mu je pomagala priklicati končno zmago resničnostnega šova.

Peter Bajnoci

Čestitke dežujejo z vseh koncev. »Ljudje se kar ustavljajo, mi čestitajo in me ogovarjajo, kar mi zelo veliko pomeni,« je skromno povedal zmagovalec. Fant iskrivih oči in nalezljivega nasmeha očara s svojo skromnostjo in pristnostjo. Prav nenarejenost in iskrenost sta mu pomagali do vrha, kar utemeljuje tudi eden izmed komentarjev na družbenih omrežjih: »Vesel sem, da so Slovenci prepoznali človeške vrline, kot so poštenost, skromnost in delavnost. Kapo dol, Valerio!«
Med njegovimi navijači na družabnih omrežjih so tudi pogumne predstavnice nežnejšega spola. »Kako je sladek,« je zapisala ena od njih. Tem sporočamo, da mojster kuhe še ni oddan. Glede na to, koliko src nežnejšega spola je v zadnjem času ogrel, verjetno to ne bo trajalo več dolgo. Valerio je gotovo idealen zet v očeh marsikatere mame. »S svojo osebnostjo, pridnostjo, preprostostjo zame predstavljaš fanta na mestu! Za svojo hčer bi želela takega moža. Čestitam in srečno naprej,« je še en komentar njegove navijačice na družabnih straneh svetovnega spleta.

Večina glasovala zanj

Da je bil razkorak na vročem stolu v času finalnega glasovanja velik, potrjuje tudi sicer neuraden podatek, da je za Valeria glasovalo več kot 200.000, za sotekmovalca pa le slabih 5000 glasovalcev. Šempetrčan je navdušen in hkrati presenečen. Povedal je, da si je zmage še kako želel, a da je bil še vedno šok ob razglasitvi slišati svoje ime. Seveda je bistvena zmaga ta, da se je dokazal sam sebi, da je izpopolnil znanje in doživel čisto novo izkušnjo, izoliran od sveta, pod pritiskom. Končna zmaga je bila seveda potrditev in češnja na torti. Del denarne nagrade, ki v celoti sicer znaša 100.000 evrov, bo namenjen izpopolnjevanju znanja na eni izmed najbolj znamenitih francoskih kuharskih šol. Nekaj malega pa tudi za oddih, ki ga zdaj najbolj potrebuje.

Pop Tv

Ko vidi odzive najdražjih, je njegov trud poplačan

»Toliko je dogajanja, da komaj sledim. Mediji, navijači, prihod domov! Natrpano je, a sem zelo vesel tako lepih sprejemov in odzivov. Tudi domačini in občina ter Hit so mi v Šempetru pripravili krasen dogodek. Kljub slabemu vremenu se je zbrala množica ljudi, ki so se veselili in proslavljali z mano. Neverjetno!« je strnil svoje občutke. Tudi domači, ki so ga vedno podpirali, so ga navdušeni pričakali. »Vsi, mama, tata, sestra in ostali člani družine ter bližnji, so skakali od veselja. Ko vidim to, je ves trud poplačan.«  Valerio je še dodal, da se bo vrnil na delo na mesto kuharja v Hitu Casinoju Perla v Novi Gorici, kjer ga gotovo tudi že nestrpno pričakujejo. »Pa tudi nekaj dni oddiha v toplicah si bom privoščil,« je dodal.

Tudi Svet 24 Valeriu pošilja čestitke in mu želi, da mu življenje »zakuha« čim več okusnih dobrot!