Zabava

Zakaj je Tom postal Conchita

A.M.
2. 12. 2014, 22.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Conchita Wurst, ki je zaslovela po zmagi na Izboru za pesem Evrovizije na Danskem, zagotovo ne bi bila tako znana, če ne bi bilo Toma Neuwirtha.

ORF

Del tega razkritja je nova Conchitina zgodba Heroes, ki ima korenine v zgodbi Toma Neuwirtha, ki kot umetnik živi življenje Conchite Wurst. Čeprav imata ti dve osebi različna značaja in še več različnih življenjskih zgodb, se med seboj izjemno spoštujeta in dopolnjujeta. Še več, skupaj imata pomembno sporočilo, saj se oba borita za strpnost in proti diskriminaciji.

In ravno zaradi diskriminacije Toma Neuwirtha v najstniških letih je nastala Conchita Wurst – bradata dama, ki podira meje! Kot pravi Conchita, tu ne gre za številne nastope, ampak za strpnost in sprejemanje vseh drugačnih. »Gre za človeško bitje! Vsi bi morali živeti svoje življenje tako, kot si ga želimo, in sicer da ni nihče ogrožen, ranjen ali celo poškodovan,« je povedala Conchita Wurst. Ob ganljivi zgodbi še doda, da ne smemo pozabiti na Toma Neuwirtha, ki se je rodil 6. novembra 1988 v Gmundnu, otroška leta pa je preživljal na deželi, na avstrijskem Štajerskem. Svoje medijsko delo je nadaljeval v televizijskem šovu Starmania, leta 2011 je diplomiral iz mode v Gradcu, nato pa je živel in živi še danes na Dunaju. Conchita Wurst se je, kot pravi, rodila v gorah Kolumbije. Odraščala je v Nemčiji, dokler se leta 2011 ni prijavila na avstrijski šov Die große Chance (Velika priložnost) in nato še leta 2012 na nacionalni evrovizijski izbor. Leta 2014 je postala predstavnica Avstrije na Izboru za pesem Evrovizije, na katerem je s svojo zgodbo prepričljivo zmagala in osvojila občinstvo.