Zabava

Sloviti roker razkril eno od grozot jemanja kokaina

J.P.
25. 11. 2014, 13.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kot sta v nedavnem intervjuju razkrila dva glasbenika, ki sta sodelovala z Davidom Bowiejem, je mogoče del njegovega uspeha v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pripisati kokainu.

Arhiv Svet24

Ta je imel, kot se izkaže, velik vpliv na življenje in delo rokovske legende. Kot je dejal eden od dveh glasbenikov, Nile Rodgers, je Bowieju kokain prišel prav, ko je moral ostati celo noč pokonci zavoljo opravkov. Dejal je še, da njegova ustvarjalnost na račun kokaina ni trpela. Drugi, Carlos Alomar, pa je priznal, da so občasno zaradi droge trpeli nastopi, saj je Bowie pogosto pozabljal besedila.

»Vem, da je to moj glas, da je moja plošča in na njej moja slika, a se ne spominjam, da bi napisal pesmi ali bil v studiju.« - David Bowie

Roker je slabo razvado opustil konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, a škoda je že bila storjena. Nekaterih let svojega življenja se namreč sploh ne spominja. »Vem, da je to moj glas, da je moja plošča in na njej moja slika, a se ne spominjam, da bi napisal pesmi ali bil v studiju,« je o tem odbobju svojega življenja povedal Bowie.