Zabava

Evrovizijo pretresa ponarejevalska afera

A.M.
25. 11. 2014, 10.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Za evrovizijski izbor na Dunaju so bile do zdaj na voljo le ponarejene vstopnice, ki na spletnih straneh dosegajo ceno od 399 do 750 evrov.

Arhiv Svet24

Po besedah generalnega direktorja ORF Alexandra Wrabtza se bo dejanska prodaja vstopnic začela sredi decembra, čeprav so sprva objavili, da se bo to zgodilo že sredi novembra. Razpon cen bo od 30 do več sto evrov, pri čemer naj bi se ravnali po lanskih danskih prirediteljih, ki so najvišje cene postavili okrog 300 evrov.

Veliko zanimanja za majsko evrovizijo so pokazali pokrovitelji, saj so večinoma že razgrabili oglasni prostor.

Vstopnice za posamezne prireditve (finale, oba polfinala, generalke) naj bi bilo mogoče kupiti posamično in v različnih paketih. Določena količina vstopnic je rezervirana za člane evrovizijskih fanklubov iz sodelujočih držav, tu pa se že napovedujejo problemi: prireditelji so jim namenili dva tisoč vstopnic, klubi pa so poslali prošnje za 3500 vstopnic. Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki bodo na Dunaj pripotovali brez vstopnic, saj bodo organizirali javni ogled prireditve na prostem na velikih ekranih po zgledu velikih športnih prireditev, denimo svetovnega prvenstva v nogometu. Veliko zanimanja za majsko evrovizijo so pokazali pokrovitelji, saj so večinoma že razgrabili oglasni prostor, o natančnih lokacijah evrokluba, evrovizijske vasi in drugih spremljevalnih prireditev pa se na Dunaju še dogovarjajo. Priprave na Evrovizijo 2015 so v polnem razmahu, prireditelje je pohvalil tudi glavni nadzornik EBU Jon Ola Sand.